Warna Tiub PPR Yang Paling Mesra? Putih atau hijau?

- Jan 30, 2018-

Ramai orang mengatakan bahawa paip PPR putih adalah yang paling mesra alam, kelabu toksik, yang lain mengatakan kepunyaan tiub regenerasi kelabu, orang-orang umum dalam hiasan enggan untuk menggunakan, tetapi saya ingin mengatakan bahawa tidak kira warna apa rupa rupa tiub PPR, terdapat racun di dalamnya bergantung kepada kualiti intrinsik.

Maklumat bahawa bahan mentah tiub PPR tidak berwarna dan telus, tidak dengan apa-apa warna, sekarang di pasaran untuk menjual pelbagai warna tiub PPR adalah beberapa perniagaan untuk meningkatkan kaedah menjual kepada mereka, dalam paip dengan warna agen warna yang berbeza, bagaimanapun, dengan kualiti paip ia tidak mempunyai apa-apa hubungan.

Sekarang sesetengah orang mengatakan bahawa tiub kelabu adalah tiub regeneratif yang tidak boleh digunakan. Malah, tidak ada asas saintifik. Kualiti paip tidak boleh ditentukan oleh warna. Kebanyakan daripada mereka adalah sumber tiub regenerasi, warna lebih huru-hara, jadi pengeluar pada umumnya akan meningkatkan jumlah agen warna, gunakan warna untuk menutup penampilan ini, menghasilkan semula warna hitam dan kelabu lebih banyak, tetapi kita tidak boleh menyimpulkan bahawa selagi kerana tiub PPR hitam dan kelabu mesti tiub regenerasi.

Ia juga mengatakan bahawa tiub PPR putih lut dan mudah membiak bakteria. Malah, idea ini salah. Jika ini benar, berapa orang di rumah menggunakan tabung jenis ini yang mudah untuk membiak bakteria. Tiub PPR rumah umum tersembunyi, sepanjang tahun untuk melihat cahaya matahari, jadi tidak ada masalah bakteria ringan, ini boleh membiarkan kita sekali menolak semua tiub PPR, banyak perniagaan untuk menghilangkan kebimbangan pengguna, dalam tiub PPR putih dalaman, maka tiub warna double PPR dan paip plastik PPR.