Apakah Kekuatan Hidrostatik Dan Prestasi Pemprosesan Pipa PB

- Oct 24, 2020-

Berapakah kekuatan hidrostatik dan prestasi pemprosesan paip PB


Perbandingan berangka had keyakinan bawah (σLPL) kekuatan hidrostatik ramalan bahan PB-H ditunjukkan dalam jadual berikut:

Dari segi prestasi pemprosesan, kadar aliran lebur (melt index) MFR (190 / 2.16) telah meningkat dari 0.4dg / min menjadi 0.6dg / min, dan kelajuan pengeluaran dan penyemperitan telah meningkat sebanyak 50%. Tempoh penghabluran dipendekkan. Tempoh penghabluran bahan PB-H homopolybutene terawal memerlukan 14 hari, yang kemudiannya meningkat menjadi 10 hari. Tempoh penghabluran bahan PB-H generasi baru pada suhu bilik dipendekkan menjadi 5 hari. Meningkatkan kecekapan pengeluaran.


Catatan: Data dalam jadual adalah nilai khas, tidak digunakan untuk definisi bahan

Dari sifat fizikal bahan PB-R, modulus elastik telah diperbaiki, menjadikannya lebih sesuai untuk pemasangan gegelung. Indeks lebur meningkat dengan ketara, yang memenuhi keperluan pengeluaran kecekapan tinggi pengeluar paip. Kelajuan penyemperitan tinggi dan masa penghabluran dikurangkan, menjadikan pengeluaran skala besar jangka pendek mungkin. Ia sangat sesuai untuk keperluan prestasi paip sistem pemanasan dan penyejukan berseri permukaan.


Dari segi kekuatan hidrostatik PB-R, di bawah 95 ℃, pecah creep sesuai dengan garis rujukan homopolimer PB, dan prestasinya dalam keadaan suhu tinggi tidak sebaik PB-H, tetapi tidak ada titik belokan yang muncul. Oleh itu, ia dapat berfungsi dengan selamat apabila suhu setinggi 95 ° C (keadaan tidak normal berlaku). PB-R dan PB-H meramalkan keluk rujukan kekuatan hidrostatik.