Apakah Tube Keluli yang Bingkai?

- May 04, 2018-

Tiub keluli lancar mempunyai bahagian berongga, yang digunakan sebagai saluran paip untuk menyampaikan cecair, seperti paip untuk minyak, gas, gas, air dan bahan pepejal tertentu. Berbanding dengan paip keluli dan baja keluli pepejal keluli lenturan kekuatan lenturan fasa pada masa yang sama, berat adalah lebih ringan, adalah sejenis keluli sekatan ekonomi jenis, digunakan secara meluas dalam pembuatan bahagian-bahagian struktur dan mekanikal, seperti paip petroleum petroleum, aci penghantaran automatik, rangka basikal dan pembinaan perancah keluli digunakan dengan bahagian-bahagian pengilang paip keluli yang diperbuat daripada keluli, seperti boleh meningkatkan penggunaan bahan, mempermudahkan proses pembuatan, penjimatan bahan dan masa pemprosesan, seperti cincin galas bergolek, set jek, dan sebagainya, telah digunakan secara meluas untuk membuat paip keluli.

1. paip keluli lancar digunakan secara meluas. Penggunaan biasa tiub keluli lancar terdiri daripada keluli struktur karbon biasa, keluli struktur aloi rendah atau aloi keluli struktur rolling, dengan keluaran yang paling, terutamanya digunakan sebagai saluran paip atau bahagian struktur untuk menyampaikan cecair. .

2. Membekalkan mengikut penggunaan yang berbeza: a, mengikut komposisi kimia dan prestasi mekanikal; B. Bekalan dengan prestasi mekanikal; C. Bekalan dengan ujian tekanan air. Tiub keluli yang dibekalkan oleh kelas a dan kelas b juga akan diuji untuk tekanan hidraulik.

3. Tujuan khas paip lancar adalah tiub lancar untuk dandang, tiub keluli lancar untuk penggunaan geologi dan paip lancar untuk petroleum.