Apakah paip polietilena?

- Sep 19, 2017-

Paip HDPE adalah paip dibina daripada plastik yang fleksibel yang dicipta dengan menggunakan bahan sampingan petroleum. Fleksibiliti untuk paip adalah salah satu kelebihan utama paip polietilena, kerana ini menjadikan ia mungkin untuk memasang paip ke dalam kawasan dan konfigurasi yang tidak akan mungkin dengan paip logam. Manakala paip polietilena cenderung untuk tahan baik dalam suhu yang rendah, jangka panjang pendedahan kepada UV sinaran dan lain-lain faktor persekitaran boleh melemahkan integriti paip dari semasa ke semasa.

Jenis polietilena yang digunakan untuk membuat paip-paip adalah agak berbeza dari produk lain yang berasaskan polietilena. Polietilena boleh didapati dalam beberapa gred berbeza, setiap satu daripada mereka yang berguna dalam aplikasi yang berbeza. Banyak polimer atau barang-barang plastik digunakan orang hari dibuat dengan jenis plastik ini. Sebagai contoh, polietilena boleh digunakan untuk membuat beg runcit plastik mudah, kamera filem, helaian plastik, dan bahkan Picit botol.

Darjah fleksibiliti yang ditemui di pelbagai peringkat membantu polietilena untuk menentukan akhir penggunaan plastik. Polietilena ketumpatan rendah, dikenali sebagai LDPE, adalah antara yang fleksibel untuk semua gred. Dalam famili LDPE, polietilena ketumpatan rendah linear dikira Tempahan tahan lama dan juga yang paling murah daripada plastik gred ini. Polietilena ketumpatan tinggi, dikenali sebagai HDPE, adalah lebih tegar dalam tekstur, tetapi cenderung menjadi lebih tahan haba. HDPE adalah selalunya pilihan yang baik apabila paip polietilena akan digunakan sebagai sebahagian daripada satu sistem paip yang mudah.


Jika anda intereested produk-produk kami, anda boleh menghubungi kami.

WhatsApp:008613791568352

Emain:ee_xxs@kangyugy.com