Apakah Kelebihan Kelengkapan Pipa PB Dalam Beberapa Aspek?

- Jan 31, 2018-

Kelengkapan paip PB digunakan secara meluas dalam bidang sistem penyampaian air panas di bangunan, dan ia adalah sejenis bahan binaan hijau dalam proses pengeluaran, pembinaan dan penggunaan.

Di tempat pertama, pb adalah sejenis polimer, yang mempunyai kelebihan perlindungan alam sekitar hijau. Oleh itu, tidak mudah untuk tiub pb menghasilkan skala, licin di dalam permukaan, dan tidak akan mencemarkan medium yang diangkut. Kedua, disebabkan oleh pb dalam kelebihan sifat fizikal dan sifat termodinamik, sifat kimia pemasangan paip pb stabil, mempunyai rintangan kakisan yang sangat baik, pekali kekonduksian terma yang kecil, kekuatan hidrostatik yang tinggi, dan fleksibiliti yang baik. Sekali lagi, kelengkapan paip PB mempunyai ciri-ciri ketumpatan kecil dan kualiti cahaya, mudah dipasang dan pengangkutan, dan sambungan yang boleh dipercayai dan cepat.

Selain itu, kelengkapan paip PB adalah ringan, fleksibiliti yang baik, pembinaan mudah, 1/20 paip keluli tergalvani, mudah dikendalikan, bahan lembut, dan jejari lenturan minimum 6D.