Apakah Kelebihan Dan Kekurangan Pipa Itu?

- Jan 20, 2018-

Bahasa panduan: rakan kongsi yang menyediakan alasan untuk memanaskan rumah tidak boleh meninggalkan untuk berfikir: tanah hangat harus menggunakan apa jenis paip air yang lebih baik? Masalahnya adalah untuk mempunyai idea yang baik sebelum memasang pemanasan lantai, yang biasa digunakan dalam petabytes, untuk melihat pipa mana yang lebih baik daripada petabytes.


Apakah kelebihan dan kekurangan paip?


Ciri-ciri tabung PB


Tiub PB sangat baik pada suhu tinggi, pemeliharaan haba yang baik, rintangan tekanan yang baik, tetapi mudah untuk retak. Tiub PB tipikal terdedah kepada retakan longitudinal. Apabila ia mempunyai retakan membujur, ia mudah untuk retak di masa hadapan. Ia tidak buruk untuk memasang pemanas dalam keadaan memastikan bahawa ia tidak retak, tetapi saya menyebut bahawa ia tahan terhadap suhu tinggi dan pemeliharaan haba. Apabila tiub PB dipanaskan, ia tidak sesuai untuk pemanasan.


Pipa PB sebagai kesalahan paip pemanasan tanah.


Pipa pemanasan lantai perlu dipanaskan, jadi ia tidak dapat memanfaatkan tab pemanasan haba PB, pemeliharaan haba yang baik, menunjukkan bahawa haba dalam paip berjalan keluar, tidak memenuhi keperluan pemanasan lantai. Jadi sekarang anda dapat melihat ketumpatan tiub adalah sangat tinggi apabila anda menggunakan tiub PB untuk pemanasan.


Kelebihan tiub PB lebih baik daripada paip produk plastik umum, tetapi paip ini mempunyai sifat, yang sangat tinggi untuk pembinaan. Kita mesti berbuat baik dalam melindungi produk siap. Sebaik sahaja anda sedikit menggaruk dinding luar paip, ia akan bocor pada masa akan datang. Pastikan anda meninggalkan penyambung di luar, yang baik untuk penyelenggaraan masa depan, dan letakkan keselamatan anda sendiri di luar, di mana anda boleh melihatnya.


Pipa air yang paling sesuai untuk pemanasan.


Pada masa ini, dari prestasi kos, paip yang paling sesuai ialah tiub PRT. Yang paling ekonomi dan praktikal, kosnya tidak begitu tinggi. Tiub PB mempunyai ciri-ciri dan kelemahannya, tiub PRT juga baik, lihat pengguna bagaimana untuk merawat, masih mempunyai paip air untuk benar dan palsu, perlu membezakan dengan teliti.