Keempat Langkah Langkah Utama Untuk Pemasangan Paip Pemanasan Bumi Diperkenalkan.

- Jan 20, 2018-

Pada masa kini, banyak keluarga memasang pemanasan lantai untuk menghalang musim sejuk, jadi apa jenis bahan yang sesuai untuk paip air di bawah pemanasan tanah? Mungkin ramai yang tidak tahu, yang kecil akan membuatnya diperkenalkan kepada semua orang yang memperkenalkan tabung PB yang sesuai untuk melakukan paip air panas, dan apa yang perlu diperhatikan apabila memasang pemanasan lantai.

Ciri-ciri tabung PB

Tiub PB sangat baik pada suhu tinggi, pemeliharaan haba yang baik, rintangan tekanan yang baik, tetapi mudah untuk retak. Tiub PB tipikal terdedah kepada retakan longitudinal. Apabila ia mempunyai retakan membujur, ia mudah untuk retak di masa hadapan. Ia tidak buruk untuk memasang pemanas dalam keadaan memastikan bahawa ia tidak retak, tetapi saya menyebut bahawa ia tahan terhadap suhu tinggi dan pemeliharaan haba. Apabila tiub PB dipanaskan, ia tidak sesuai untuk pemanasan.

Pipa PB sebagai kesalahan paip pemanasan tanah.

Pipa pemanasan lantai perlu dipanaskan, jadi ia tidak dapat memanfaatkan tab pemanasan haba PB, pemeliharaan haba yang baik, menunjukkan bahawa haba dalam paip berjalan keluar, tidak memenuhi keperluan pemanasan lantai. Jadi sekarang anda dapat melihat ketumpatan tiub adalah sangat tinggi apabila anda menggunakan tiub PB untuk pemanasan.

Kelebihan tiub PB lebih baik daripada paip produk plastik umum, tetapi paip ini mempunyai sifat, yang sangat tinggi untuk pembinaan. Kita mesti berbuat baik dalam melindungi produk siap. Sebaik sahaja anda sedikit menggaruk dinding luar paip, ia akan bocor pada masa akan datang.

Kadangkala pemiliknya sendiri kepada bahan paip itu tidak terlalu memahami, maka sesetengah kontraktor yang tidak sangat profesional akan menggunakan paip PB sebagai paip PPR atau paip lain yang berubah secara langsung, jadi bahan yang berbeza terus selepas kimpalan, dari masa ke masa, kerana tekanan air, dan sebagainya stratifikasi menyebabkan masalah.

Ini adalah kalimat yang sama yang mesti ditinggalkan dari paip, supaya ia dapat membantu penyelenggaraan masa depan, dan meletakkan keselamatan diri anda di luar, di mana ia dapat dilihat.

Pipa air yang paling sesuai untuk pemanasan.

Pada masa ini, dari prestasi kos, paip yang paling sesuai ialah tiub PRT. Yang paling ekonomi dan praktikal, kosnya tidak begitu tinggi.

Pemasangan pemasangan pemanasan lantai.

Pipa utama adalah peralatan penting untuk menyampaikan air sistem pemanasan lantai. Jika paip utama mempunyai masalah, ia akan menjejaskan operasi keseluruhan sistem pemanasan. Perkara-perkara berikut harus diperhatikan semasa pemasangan penyelia:


1. Penyelia hendaklah memasang kedudukan yang dinyatakan dalam lukisan reka bentuk, dan tidak akan mempunyai sebarang kesalahan; (jika pemasangan sebenar perlu diubah, sila ambil perhatian bahawa kedudukan perubahan penyelia ditandakan pada lukisan, dengan syarat pereka itu bersetuju).

2. Penyelia hendaklah sentiasa hangat;

3. Penyelia hendaklah dipasang secara mendatar dan menegak;

4. Penyelia harus menggunakan kad tiub untuk memperbaiki dengan tegas;

5. Selepas pemasangan selesai, penyelia akan menjalankan ujian penindasan.

Pemasangan pengedar air pemanas lantai.

Pengumpul air adalah jantung sistem pemanasan bumi. Ia digunakan untuk mengedarkan dan mengitar semula air setiap cawangan geoterma, untuk mencapai peredaran sistem yang baik. Pengumpul air harus melakukan perkara berikut apabila memasang:

1. Pemasang pengedar air hendaklah dipelihara;

2. Bersihkan pengedar air selepas pemasangan;

3. Perhatikan sambungan air belakang;

4. Pengedar air perlu menunjukkan kawasan pemanasan setiap litar selepas pemasangan.

Pemasangan lantai notis notis tiga, pemasangan paip pemanasan lantai.

Pelepasan paip pemanasan lantai dalam pembinaan pemanasan lantai adalah keutamaan, paip pemanasan lantai meletakkan kualiti yang baik secara langsung mempengaruhi sistem pemanasan lantai kesan pemanasan, jika dipasang dengan tidak betul, pemanasan lantai boleh muncul tempatan tidak panas atau fenomena panas overheating, di paip pemanasan lantai apabila kedai dipasang, jadi perhatian harus dibayar mengikut pembinaan angka:

1. Selaras dengan litar reka bentuk.

2. Jarak meletakkan paip adalah konsisten dengan reka bentuk.

3. Jika perbezaan panjang sebenar antara litar paip lebih besar daripada 30 meter, syarikat pemasangan hendaklah dimaklumkan tepat pada masanya.

4. Jarak antara jalan dan dinding dinding adalah 100 - 150mm.

5. Dengan tegas, elakkan fenomena penyeberangan paip.

6. Bahagian tanah yang disambungkan kepada pengedar air mesti dilindungi lengan.

Pemasangan pemasangan pemanasan lantai lapisan pemanasan lantai pemanasan.


Backfill juga boleh dipanggil lapisan penyimpanan panas pemanasan lantai, lapisan backfill pemanasan lantai pembinaan yang tidak layak tidak hanya akan mempengaruhi pemasangan bahan permaidani tanah mengikut sistem pemanasan lantai ke dalam kemusnahan, di belakang tempat pemanasan lantai adalah untuk memberi perhatian kepada pembinaan hak:


1. Lapisan perlindungan konkrit batu halus diletakkan. Semak tolok tekanan sebelum meletakkan. Jika tekanan tolok tekanan lebih rendah daripada 4MPA, pembinaan adalah dilarang.

2. Mencampurkan aduk tanah: dilarang menggerakkan tanah secara langsung pada paip pemanasan. Ia boleh dilapisi atau plastik pada tiub pemanasan. Semasa pembinaan, tidak ada kebocoran gegelung pemanasan permukaan. Jika jalur penebat di dinding keluar, jalur penebat sempadan hendaklah diset semula.

3. Ketinggian tanah adalah kira-kira 5mm selepas meratakan konkrit.

4. Apabila meletakkan konkrit, tanda hendaklah dibuat di pintu, koridor, longkang lantai, dan sebagainya, untuk mengelakkan tingkah laku tidak wajar dalam pembinaan lewat untuk memusnahkan paip pemanasan tanah.

Pemanasan lantai adalah kejuruteraan sistem, pemasangan pembinaan adalah yang paling penting. Kami mempunyai proses pembinaan profesional dan spesifikasi dalam persekitaran yanwei, menyediakan reka bentuk profesional dan teknologi pembinaan untuk pemiliknya. Jabatan kelulusan kejuruteraan pemasangan kelewatan mempunyai satu set proses pembinaan, orientasi, pendekatan, pemasangan, pentauliahan dan penerimaan bagi setiap nod kawalan mengikut ketetapan spesifikasi bagi pembinaan, penggunaan dan bahan bantu, jenama apa yang didokumenkan, semua pemasangan pautan ketelusan, untuk memastikan kualiti pembinaan dan hak dan kepentingan sah pemilik. Teknologi pembinaan standard untuk memastikan kualiti sistem pemanasan lantai, supaya anda dapat menikmati kehidupan rumah yang selesa dan selesa pada musim sejuk.