Situasi Ekonomi Menghadapi Promosi PB Tube.

- Jan 27, 2018-

Polybutene (PB) adalah sejenis polimer polimer lengai, yang dilahirkan pada tahun 1970-an. Ia mempunyai ketahanan suhu tinggi, ketahanan, kestabilan kimia dan kepekaan, tidak bertoksik, tidak enak, tidak berbau, kini merupakan salah satu bahan kimia yang paling canggih di dunia, mempunyai reputasi "emas plastik". Bahannya ringan; Fleksibiliti yang baik; Rintangan kakisan, ciri-ciri tahan suhu tinggi terutamanya apabila digunakan dalam tekanan paip, boleh digunakan jangka panjang di bawah 95 ℃, suhu tertinggi boleh mencapai 110 ℃. Kekasaran permukaan paip adalah 0.007, tiada skala, tiada pemeliharaan haba, kualiti air, kesan yang baik.

Paip PPH

Suhu tinggi dan rendah tiub PB jauh lebih tinggi daripada PPR. Struktur molekul kedua-dua bahan adalah berbeza dan berat molekulnya berbeza. PPR tidak boleh digunakan sebagai pemanasan radiator suhu tinggi (80 darjah air), 70 darjah adalah titik infestasi hidup PPR [1], dan PB adalah berbeza. Dalam 50 tahun akan datang, polybutylene (PB), penggunaan sistem saluran paip telah sentiasa dipromosikan, talian penyambungan digunakan untuk membina sistem pemanasan radiator, sistem pemanas radiasi lantai dan sistem paip air panas dan sejuk. Resin polibutilena (PB) terdiri daripada polimer karbon dan hidrogen, berbanding dengan bahan tradisional seperti logam dan seramik, mudah untuk pemesinan, mudah dikitar semula, penggunaan tenaga keseluruhan kitaran hayat adalah bahan hijau yang mesra alam. Dari perspektif struktur, polybutene (PB) adalah bahan termoplastik semi-kristal dengan struktur homogen yang linear, yang tidak toksik dan tidak toksik semasa pemprosesan dan penggunaan, dan boleh berulang kali dipanaskan dan dibentuk. Oleh itu, polibutilena (PB) kesihatan bersepadu, pemesinan, kekasaran permukaan, kekuatan, kelenturan dan kelebihan penyambungan, sifat fizikal dan sifat termodinamik dan aspek fungsional keseimbangan yang komprehensif. bahan paip dalam sistem penyaluran bendalir, terutama bangunan kawasan sistem air panas membuka tempat yang luas.

Sebagai tambahan kepada paip plastik yang lain, ia adalah paip tahan tekanan yang paling baik di banyak paip. Penggunaan jangka panjang cincin untuk toleransi tekanan adalah yang tertinggi. 20 oC dalam medium, sistem tekanan 16 bar, sederhana 70 oC, bar tekanan sistem dan 10 95 oC, tekanan sistem 6 bar tiga kes yang berbeza dapat memastikan operasi yang selamat dan boleh dipercayai 50 tahun, faktor keselamatan 1.5.

Terdapat sedikit kehilangan hidraulik. Kerana rintangan haba tinggi bahan-bahan PB, paip PB dalam semua paip plastik boleh mempunyai ketebalan dinding terkecil tanpa menjejaskan keselamatan dan kebolehpercayaan dalam penentuan ketebalan dinding paip. Dibandingkan dengan paip plastik lain dengan diameter luar yang sama, tiub PB mempunyai kelebihan terbesar dalam diameter. Cecair ini mempunyai kecairan yang baik dan aliran yang agak besar, oleh itu menjimatkan air, tenaga dan bahan mentah. Kekonduksian habanya hanya 1/250 tiub keluli dan 1/1700 tiub tembaga, jadi kesan penebat habanya kuat.

Pipa air minuman yang terbaik. Polybutene adalah bahan polimer yang tidak aktif dengan kestabilan kimia yang tinggi. Mikroorganisma tidak dapat berkembang, dan kini paip paip bekalan air minuman yang paling bersih di dunia.

Prestasi rintangan haus yang terbaik. Rintangan haus paip PB telah terbukti lebih tinggi daripada tiub plastisiti terma yang lain. Khususnya, suhu tinggi 82oC juga mempunyai daya tahan yang panjang. Pada 23 oC, tiub PB adalah 2.6 kali lebih lama daripada tiub PE. Pada 82.2 oC, tiub PB adalah 60 kali lebih tinggi daripada tiub PE.

Rintangan kuat terhadap tekanan suhu. Dengan diameter yang sama 32mm, panjang 10m, perbezaan suhu 50oC untuk ujian kekuatan pengembangan, polibutilena adalah 48kg, polipropilena adalah 178kg, polietilena silang silang 253kg, polivinil klorida 310kg, tembaga 15kg, keluli 2050kg.

Ciri-ciri rayapan tiub sangat baik. Pipa polybutylene dalam proses penyemperitan, polyolefin sebahagian kristal akan menjana bentuk kristal yang berlainan, apabila penyejukan, separuh pada kestabilan bentuk kristal dihasilkan, peralihan terakhir ke bentuk yang stabil. Kekristinahan meningkat dari 25% hingga 50% semasa proses ini. Oleh itu, tiub PB mempunyai ketahanan yang besar terhadap retakan tegangan. Prestasi rintangan ini juga boleh disahkan oleh rintangan rayapan. Jurutera kanan reka bentuk institut Beijing yang tidak bekerja dalam prestasi teknis polybutene dan penggunaan paip umpan, artikel itu mempunyai kata-kata seperti: "polybutylene (PB) pemanjangan rayapan adalah sangat kecil, pemanjangan rayap kecil mempunyai rintangan yang besar terhadap tekanan keretakan, yang membuat saluran paip di bahagian sambungan kekuatan tegangan dan tekanan kedap tidak lemah dengan peningkatan masa ". Pada masa yang sama, kerana kesan polybutene (PB) pada kekuatan rayap, sebagai masa bertambah, tekanan yang disebabkan oleh paip semasa ubah bentuk tidak akan berubah banyak, atau kadar penurunan tekanan tidak banyak berubah. Di bawah tindakan tegasan ini, rintangan haba yang baik paip dijaga. Ini juga memberi manfaat kepada kekuatan tegangan dan tekanan kedap paip sendi yang tidak berkurang dari masa ke masa. Fu wenhua, seorang jurutera kanan di kementerian pembinaan, mengatakan bahawa hanya polibuten boleh diuji dalam gempa bumi di Osaka, Jepun. Tiub lain dipecahkan, tetapi hanya polibuten yang musnah.

Sambungan paip paip yang sangat baik. Xing ji tiub polybutene panjang MENGGUNAKAN mod sambungan selamat dunia yang diiktiraf - sambungan cair panas.

Pemuliharaan tenaga dan perlindungan alam sekitar. Plastik adalah sejenis bahan penjimatan tenaga. Minyak yang digunakan oleh setiap liter plastik, keluli, tembaga dan aluminium masing-masing adalah 1.5kg, 4.5kg, 11kg dan 15kg. Untuk paip polibutilena (PB), juga kerana ketebalan dinding kecil, menjimatkan bahan, dan dalam diameter paip yang sama mempunyai kawasan besar kepala kehilangan panjang unit di bawah syarat keadaan hidraulik kecil, membuat saluran paip polibutilena (PB) mempunyai kelebihan penjimatan tenaga daripada paip plastik lain. Dalam kes plastik, ia digunakan terutamanya untuk PB, PE, PP, pvc-c, dan PEX tidak dapat diguna semula.

Dengan kestabilan pengoksidaan yang baik (ketahanan penuaan yang baik), tiub diletakkan di dalam aliran oksigen 220oC dengan ujian induksi pengoksidaan (ujian OIT) untuk memerhatikan masa yang stabil. Tiub PB adalah 35.78 minit, manakala polietilena silang yang berbeza berbeza dengan kaedah pempolimeran dan tahap pempolimeran berbeza, dan masa yang stabil berubah dalam julat 1.71-28.3 minit. Hasilnya menunjukkan bahawa tabung PB mempunyai ciri anti-penuaan yang sangat baik.

Menghadapi pembinaan prestasi cemerlang, pemanasan lantai suhu rendah dalam konkrit, paip ke dalam bilik bersama penyegerakan asas kehidupan, dengan laluan masa, kebarangkalian kerosakan tiub plastik yang lain lebih besar daripada polybutylene.

Pipa plastik dikebumikan dalam konkrit, walaupun keperluan pembinaan yang sangat terperinci, juga telah diminta untuk menghiasi tanah, tetapi dalam proses pembinaan, dalam menghias proses bangunan, mempunyai niat untuk tidak sengaja pemusnahan separa adalah sukar untuk dielakkan, kemudian MENGGUNAKAN polibutilena paip mudah diperbaiki, prestasi tahan lama serta paip. Walau bagaimanapun, satu-satunya cara untuk menyelesaikan masalah dengan polietilena silang atau paip plastik aluminium adalah untuk menyambung dengan sendi logam, supaya bahaya tersembunyi dikebumikan dalam konkrit, dan penyerapan air akan berlaku dalam beberapa tahun. Sesetengah negara asing dengan jelas menyatakan bahawa sendi logam tidak membenarkan permohonan gelap, hanya untuk dipasang. Shanghai jelas menyatakan bahawa sendi logam tidak dibenarkan masuk ke dinding. Tiub polybutene telah berjaya digunakan dalam berpuluh-puluh projek di China sejak tahun 1995, dan tiada kemalangan yang berlaku kerana kualiti dan bersama. Oleh itu, penggunaan pemanasan tiub polybutylene tidak dapat dibandingkan dengan bahan lain. Persembahan cemerlang ini menjadikannya paip terbaik dalam bidang pemanasan.


SHANDONG KANGYU PIPE INDUSTRY CO., LTD

Hubungi: Chen
Tel: 0086-13791568352 (whatsapp & wechat)

E-mel: ee_xxs@kangyugy.com