Perbezaan di antara paip HDPE dan paip PE

- Feb 28, 2018-

[perbezaan] Paip HDPE dan PE paip HDPE paip jenis PE paip, paip PE adalah perbezaan di antara ia dan biasa:

1, tiub HDPE mesti menanggung tekanan tertentu, biasanya memilih PE resin dengan berat molekul yang besar dan sifat mekanikal yang baik, seperti HDPE damar. Kekuatan polietilena biasa paip (PE) 9 masa;

2. dalam semua plastik dalam Kejuruteraan, ketahanan Haus HDPE adalah Mahkota plastik. Semakin tinggi berat molekul, bahan lebih tahan Haus, bahkan lebih banyak bahan-bahan logam (seperti keluli karbon, keluli tahan karat, Gangsa, dll), PE biasa tidak mempunyai ciri-ciri ini;

3, tiub HDPE adalah paip keluli tradisional, PVC minum produk penggantian paip air. Tiada pe yang biasa.

4, paip HDPE khususnya digunakan untuk sistem bekalan air Perbandaran Kejuruteraan, pembinaan sistem bekalan air, sistem bekalan air dan kolam bawah tanah kawasan kediaman, sistem bekalan air yang ditanam, pendanaan pemulihan, bidang Kejuruteraan rawatan air sistem talian paip, lanskap, Pengairan dan lain-lain kawasan perindustrian air dll... Paip polietilena ketumpatan sederhana ini hanya sesuai untuk gas, gas asli dan gas petroleum cecair. A paip polietilena ketumpatan rendah adalah hos.

[HDPE tiub] paip polietilena ketumpatan tinggi, bahan tersebut adalah "HDPE", "Polietilena ketumpatan tinggi" pendek. HDPE adalah sejenis resin termoplastik Kristal dan nonpolar yang tinggi. Penampilan HDPE yang asal adalah cecair, dan Ijazah tertentu daripada telus dalam bahagian yang nipis.

[PE] adalah satu paip plastik polietilena, PE plastik adalah salah satu daripada yang paling asas, dengan sifat-sifat rintangan kimia yang baik bagi kebanyakan domestik dan perindustrian. Paip PE boleh dibahagikan kepada polietilena ketumpatan rendah, paip polietilena ketumpatan sederhana dan paip polietilena ketumpatan tinggi.