Menguji Pengetahuan Pemasangan Paip PPR

- Jan 09, 2018-

Pengilang kelengkapan paip PPR mengatakan bahawa pemasangan paip PPR mesti diuji untuk tekanan hidraulik selepas dipasang. Jika ia adalah paip gelap, ia mestilah dapat menyembunyikan paip selepas ujian tekanan air.

Langkah ujian hidraulik paip adalah untuk menghentikan akhir tiub tekanan tekanan, perlahan-lahan mengisi air, dan melepaskan udara dalam paip pada masa yang sama. Kemudian gunakan pam tekanan tangan untuk meningkatkan tekanan perlahan-lahan, dan masa angkat tidak boleh kurang daripada 10 minit; Selepas tekanan meningkat kepada tekanan ujian yang ditentukan, tekanan dihentikan untuk melihat sama ada terdapat kebocoran pada sendi. Selepas 1 jam penstabilan, nilai tekanan akan ditambah kepada nilai tekanan ujian. Jika penurunan tekanan tidak melebihi 0.05mpa dalam masa 15 minit, ia akan layak.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa mesti ada 24 jam kemudian, pada akhir pemasangan sistem paip haba untuk ujian tekanan air, dan ujian paip hendaklah ditetapkan langkah-langkah yang berkesan, bahagian sambungan paip ujian hendaklah kosong.http://www.kangyupipe.com/