Sedikit maklumat tentang paip HDPE

- Oct 10, 2017-

HDPE adalah sebuah polyolefin termoplastik diperbuat daripada ethylene copolymer. Walaupun HDPE telah diperkenalkan pada tahun 1956, plastik belum lagi mencapai tahap matang. Bahan kegunaan umum ini terus membangunkan pasaran dan kegunaan baru. Resin yang termoplastik. Penampilan HDPE yang asli adalah cecair putih dan agak telus di dalam Keratan rentas sempit. PE mempunyai sifat-sifat yang baik itu adalah tahan kepada kebanyakan bahan kimia hayat dan perindustrian. Beberapa jenis bahan kimia yang menghasilkan hakisan kimia caustic oksida (asid nitrik pekat), hidrokarbon aromatik (xylene) dan hidrokarbon halogenated (karbon tetrachloride). Polimer menyerap lembapan dan mempunyai perlindungan yang baik

PE boleh dibuat dalam pelbagai kaedah pemprosesan yang berbeza. Seperti lembaran penyemperitan, penyemperitan filem, penyemperitan paip atau profil, membentuk tamparan, membentuk suntikan dan plastik.

Tiub HDPE

Paip HDPE adalah produk baru tradisional paip keluli dan paip air minuman polyvinyl klorida.

Paip HDPE mesti menanggung tekanan tertentu, biasanya memilih berat molekul yang besar dan sifat-sifat mekanikal yang baik PE resin, seperti damar HDPE. Damar LDPE mempunyai kekuatan tegangan yang rendah, miskin tekanan rintangan, ketegaran miskin, kestabilan dimensi yang miskin semasa membentuk dan sambungan yang sukar. Ianya tidak sesuai untuk digunakan sebagai bahan untuk paip tekanan air suapan. Tetapi oleh kerana Indeks kebersihan tinggi, LDPE, terutamanya LLDPE damar, telah menjadi bahan yang biasa untuk menghasilkan minum air paip. Kelikatan resin LDPE dan LLDPE adalah kecil, flowability ini adalah baik dan pemprosesan adalah mudah, maka julat Indeks mencairkan mereka adalah luas dan MI biasanya antara 0.3-3g / 10min.


Tentang produk kami:http://www.kangyupipe.com/HDPE-pipe/Black-HDPE-Water-Pipe.html

         http://www.kangyupipe.com/HDPE-pipe/Water-and-Gass-pe-pipe.html