Tiub plastik PR semua orang mengatakan bahawa kesihatan tetap mempunyai banyak keburukan, malah minum air merupakan satu masalah?

- Mar 04, 2018-

Dari segi ciri-ciri utama PPR tiub, ia adalah tidak toksik dan kebersihan. Bahan-bahan mentah pp-r sahaja karbon dan hidrogen, dan terdapat tiada unsur yang merbahaya dan beracun, yang selamat dan boleh dipercayai, bukan sahaja bagi sejuk dan paip air panas, tetapi juga bagi sistem air minuman yang tulen.

Digunakan selepas tempoh waktu tetapi PPR plastik paip, paip dinding sekunder pencemaran serius, adalah KLCC, bakteria legionella, menjadi yang baru dan berpotensi hidup mengancam kesihatan manusia pembunuh untuk paip air rumah.

Paip plastik PPR pada tahun 2002 bermula pada keluarga Cina Adakah paip air, Pusat Perbandaran Beijing bagi kawalan dan pencegahan penyakit: ujian didedahkan laporan tidak terkira domestik PPR air paip kualiti jumlah bilangan bakteria, dan semak di eosinophilic Taip legionella paru-paru jenis 1, 5, bilangan mengejutkan, lebih daripada apa yang telah diharamkan penggunaan paip tergalvani. Ujian ke atas kualiti air telah mengakibatkan bakteria sehingga 28 dan 16 unsur logam, termasuk besi, mangan, zink, plumbum dan merkuri. PPR air paip adalah suatu pembiakan bakteria. PPR paip industri air paip digunakan selepas tempoh masa tiub dinding sampel pengotoran, keputusan ujian adalah: tumor karat kuning, mengandungi coli, staphylococcus aureus, halus, bakteria dan mikroorganisma lain, sejumlah besar bakteria e.coli Encik Hill, besi yang bakteria usus dalam genus, dihuni oleh bakteria acinetobacter, aeromonas, Seksyen coli, bacillus genus seramai 31 dan bau busuk kerana terlalu perumah spesies sekurang-kurangnya 14 jenis jenis biologi, bahkan mendapati bahawa penentangan terhadap pembiakan mikrob klorin, seperti linear genus bakteria bacillus garing, li tiub skru dan chlorella, dan sebagainya. Bakteria kurang klorofil, escherichia coli, radionuclides dan kulat yang amat tinggi di dalam kotoran di dinding dalaman. Universiti Tongji, Universiti tsinghua, Shanghai air Pemurnian Persatuan, Persatuan Antarabangsa industri tembaga (China), Institut Penyelidikan virus wuhan China Akademi Sains, dan sebagainya.

Paip plastik PPR itu sendiri adalah keperluan kebersihan buken toksik, tetapi air pencemaran bekalan air, di sebalik proses loji air tidak PPR paip plastik fungsi pembersihan sendiri dan fungsi membunuh bakteria, dalam persekitaran tertentu, isi rumah dan rangkaian paip lama yang tidak munasabah, membuat paip air rumah PPR kualiti air pertumbuhan bakteria dan pencemar sekunder, satu ancaman yang serius kepada kesihatan manusia, sebahagian daripada penduduk bandar di China dalam tahun-tahun kebelakangan yang didedahkan dalam Laporan kesihatan: semua jenis kawan percambahan kanser yang berkaitan dengan air minuman isi rumah, dan penyakit yang berkaitan dengan kesilapan memilih bahan paip.

Jadi pakar-pakar mencadangkan:

1) menggantikan paip air: lagi PPR air paip yang digunakan, adalah "racun" yang lebih besar, atau paip lama dibasuh dan disucihama dengan kerap.

2) memasang penapis Penyambut dan Kabinet bilik penulen air dalam saluran paip yang lama.

3) baru dihiasi dengan paip air domestik yang pelanggan boleh belajar daripada negara-negara Eropah dan Amerika, dan keluarga boleh memasang tiub tembaga bersalut plastik (harga lebih tinggi sedikit) atau dalam tiub PPR tembaga (sederhana harga). Kerana kuprum mempunyai fungsi pensterilan yang sangat baik dan fungsi pembersihan sendiri, ianya paling sesuai untuk kegunaan keluarga.