Kelebihan Prestasi Paip PB.

- Apr 28, 2018-

Tiub PB adalah sejenis bahan saluran paip bekalan air yang banyak digunakan dalam hiasan rumah, dan ia mempunyai prestasi yang sangat baik dan kelebihan yang hebat.

1. Rintangan yang baik terhadap suhu rendah dan suhu tinggi.

Tiub PB mempunyai kesan tahan suhu rendah dan tinggi yang sangat baik, suhu suhu yang dikenakan antara 30 darjah di bawah sifar hingga 100 darjah, pada suhu rendah tidak mudah untuk retak beku, selepas pencairan, paip PB akan kembali sama.

2. Hayat perkhidmatan yang panjang.

Tiub PB adalah sejenis polimer lengai, struktur kimianya sangat stabil, oleh itu, hayat perkhidmatan bahan tiub sangat panjang, biasanya boleh mencapai 50 tahun hingga 100 tahun atau lebih.

3. fleksibiliti terma yang baik.

Berbanding dengan tiub logam, paip PB haba lebih baik daripada segi skalabiliti, ia juga dan pekali pengembangan konkrit adalah paling dekat dengan sambungan dengan kaedah integrasi sambungan cair panas, oleh itu, paip dikebumikan selepas antara muka tidak mudah berlaku kebocoran fenomena.

4. Bahan ringan

Tiub PB adalah ringan dan fleksibel. Ia hanya satu puluh dua berat tembaga tembaga tergalvani. Sangat mudah dikendalikan apabila bekerja di rumah.

5. kelancaran dinding yang baik.

Dinding dalaman tiub PB sangat halus, jadi tidak mudah untuk skala. Berbanding tiub tembaga tergalvani, ia boleh meningkatkan aliran air sebanyak kira-kira 30%.

6. ketahanan kakisan yang baik.

Petabytes mempunyai rintangan kakisan yang baik dan dapat menahan hakisan sinar ultraviolet dan beberapa mikroorganisma, jadi air yang tinggal di dalam tiub dapat kekal tidak berubah untuk waktu yang lama.

7. Penyelenggaraan yang mudah

Pipa PB dikebumikan di bawah tanah atau di dalam dinding, dan tidak mudah diikat dengan konkrit. Oleh itu, lebih mudah untuk mengubah atau mengekalkannya kemudian.

8. Lebih banyak penjimatan tenaga.

Apabila menggunakan tiub PB sebagai paip untuk pemanasan radiasi permukaan, kesan termal lebih baik, dan penjimatan tenaga adalah kira-kira 30%.

Spesifikasi dan penggunaan tiub Pb.

Paip Pb telah digunakan secara meluas kerana sifat fizikalnya yang unggul, hayat perkhidmatan yang panjang. Peredaran besar, paip pb telah memasuki kehidupan seharian kita, paip pb mempunyai fleksibel yang baik, rintangan hentaman yang baik, rintangan seismik, rintangan lelasan, kekuatan rintangan hentaman adalah lebih baik daripada paip logam, apabila menyampaikan pasir dan lumpur adalah empat kali dari tiub keluli kesihatan hidup, bukan toksik, bahan bukan toksik, tiada bakteria pembiakan, sesuai dengan standard kesihatan negara, di bawah syarat-syarat penggunaan yang tertentu, lebih daripada 50 tahun hidup. Dinding dalaman halus dan rintangan aliran kecil. Kehilangan kepala paip lebih daripada 20% lebih kecil daripada tiub keluli.

Bagi spesifikasi tiub pb, saiz dibahagikan kepada enam siri siri: S3.2, S4, S5, s6, S8 dan S10. Sistem saluran paip Polybutylene (PB) mengikut ketentuan GB / T18991-2003, sesuai dengan syarat-syarat penggunaan untuk memilih antara mereka 1, 2, 4, 5, dan 4 tahap aplikasi, lihat tabel 2, masing-masing sesuai dengan aplikasi tertentu kawasan dan hayat perkhidmatan 50 tahun, dalam aplikasi sebenar, juga perlu dipertimbangkan untuk 0.4 MPa, 0.6 MPa, 0.8 MPa, tekanan 1.0 MPa reka bentuk yang berbeza. Kualiti utama paip adalah kapasiti tekanan dan ketebalan dinding paip. Ketebalan tiub yang dihasilkan oleh pengeluar yang berbeza adalah berbeza. Tahap pb paip, TD 60 ℃ penggunaan 49 tahun Tmax ℃ 80 digunakan selama 1 tahun, pelbagai 60 darjah bekalan air panas. Dalam medium 20oC, tekanan sistem 16bar, sederhana 70oC, tekanan sistem 10bar dan sederhana 95oC, tekanan sistem 6bar, semuanya boleh menjamin operasi yang selamat dan boleh dipercayai selama 50 tahun, faktor keselamatan 1.5.