PE100 Paip adalah Tube apa, kepunyaan HDPE tiub?

- Feb 15, 2018-

MRS nilai adalah damar tiub 10MPa dipanggil paip PE100.

PE100 paip milik HDPE tiub.

Sambungan:

Mengikut ketumpatan boleh dibahagikan kepada tabiat paip polietilena ketumpatan rendah dan tiub polietilena (LDPE, LLDPE) ketumpatan rendah linear (ketumpatan 0.900 ~ 0.930 g/cm3), tiub (MDPE) polietilena ketumpatan sederhana (ketumpatan 0.930 ~ 0.940 g/cm3) dan kepadatan tinggi paip polietilena (HDPE) (ketumpatan 0.940 0.965 g/cm3).

Disebabkan oleh perkembangan berterusan bahan, mengikut peringkat pembangunan yang berbeza dan prestasi, penstrataan bahan, ketumpatan tidak mencerminkan polietilena sebagai intipati prestasi bahan paip, jadi ia mengikut kepada Antarabangsa jangka panjang hidrostatik kekuatan (PN) paip polietilena dalam paip dan bahan mentah adalah dikelaskan dan bernama.

Kekuatan hidrostatik jangka panjang merujuk kepada berterusan memohon di dinding tiub resin polietilena tiub kerosakan yang dialami dalam 50 apabila komputer kepada tekanan tegangan di Pusat dinding tiub, nilai merupakan asas Reka bentuk struktur paip itu.

Konsep reka bentuk kejuruteraan paip polietilena adalah berbeza daripada tiub logam, dan pekali kekuatan hasil tiub logam digunakan secara meluas dalam rekabentuk tiub logam. Dan paip polietilena dan tiub adalah berbeza, ia dipengaruhi oleh tekanan dan perubahan suhu, oleh itu Reka bentuk tekanan paip polietilena hendaklah berasaskan kepada kekuatan jangka panjang untuk membuat keputusan, dengan lukisan di bawah tekanan suhu dan lengkung kerosakan untuk menentukan masa.

Menurut jangka panjang hidrostatik kekuatan (PN) paip polietilena, bahan paip polietilena dibahagikan PE32, PE40, PE63, PE80 dan PE100.