Sambungan Pipa PE

- Nov 08, 2017-

1, sebelum sambungan saluran paip, kelengkapan paip dan paip dan kelengkapan sampingan hendaklah diperiksa mengikut keperluan rekabentuk, dan harus berada di pemeriksaan penampilan tapak pembinaan, selaras dengan keperluan yang boleh digunakan. Item pemeriksaan utama termasuk gred tekanan, kualiti permukaan luaran, kualiti sepadan, konsistensi bahan, dan sebagainya.

2. Alat pemanasan khas hendaklah diguna pakai mengikut bentuk antara muka yang berbeza, dan tiada paip pemanasan api terbuka dan kelengkapan hendaklah digunakan.

3, penggunaan kaedah kimpalan yang berkaitan dengan saluran paip, adalah sesuai untuk menggunakan jenama dan kelengkapan bahan yang sama, untuk sifat yang sama mesti lulus ujian pertama, yang berkelayakan boleh dilakukan.

4, kelengkapan paip dan paip hendaklah diletakkan di tapak pembinaan selepas tempoh masa tertentu untuk menyambung, supaya suhu paip dan paip konsisten

5, dalam iklim sejuk (di bawah - 5 darjah) dan keadaan angin yang kuat untuk sambungan, harus mengambil langkah perlindungan atau menyesuaikan proses sambungan.

6, tiub sambungan saluran paip harus bersih, setiap hari apabila muncung harus dipasang sementara, mengelakkan serpihan ke dalam tiub.

7, selepas sambungan paip mestilah pemeriksaan rupa, tanpa syarat segera dikemas kini. Adalah set pertama kelengkapan yang digunakan dalam paip, dan kemudian menggunakan parameter mesin kimpalan mengikut peruntukan (masa dan voltan) untuk paip lebur elektrik bertenaga, permukaan luar permukaan dalaman paip dan lebur paip lebur elektrik elektrik pemanasan tertanam di akhir sisipan, selepas paip penyejuk dan kelengkapan yang disatu bersama. Ciri-cirinya adalah bahawa sambungan itu mudah dan pantas, kualiti bersama adalah baik, gangguan faktor luaran kecil, tetapi harga kelengkapan paip lebur elektrik adalah beberapa kali hingga beberapa kali kelengkapan paip biasa (semakin kecil kaliber itu , semakin besar perbezaannya),