Kaedah Fusion Butt Pipa PE

- Jan 29, 2018-

Kepada kesihatan alam sekitar paip PE butt fusion method:

1, sambungan cair panas sebelum, selepas, mesin kimpalan yang bersih dan peralatan pemanasan. Kimpalan menunjukkan bahawa kotoran digunakan, kain bersih digunakan dan residu polietilena pada alat pemanas hanya boleh dikeluarkan dengan pengikis kayu.

2, periksa sama ada pengimpal punggung dipadankan dengan diameter paip dan kitaran kimpalan punggung yang ditetapkan.

3, masa pemanasan dan suhu pemanasan sambungan cair panas hendaklah mematuhi peraturan pengeluar alat penghubung, paip dan paip pengeluaran paip, dan suhu kimpalan biasanya antara 200-235 dan C.

4, tekanan sambungan mencairkan panas dan masa penyejukan sepatutnya memenuhi keperluan pengeluar alat sambungan panas, paip dan paip pengeluaran paip. Semasa waktu pegangan dan masa penyejukan, tiada tekanan boleh digunakan pada sekeping penyambung atau sekeping penyambung.

5, untuk punggung hendaklah mematuhi peruntukan yang berikut:

1) mengikat paip dan kelengkapan paip pada mesin kimpalan punggung, dan membersihkan hujung soket.

2) menggerakkan lekapan bergerak, permukaan penyambung paip di pemotong penggilingan untuk mengeluarkan planing, pengilangan, periksa sambungan paip akhir, jurang terbesar tidak lebih daripada 0.3mm.

3) untuk meluruskan kedua-dua bahagian yang sama mesin kimpalan punggung, supaya bahagian yang salah tidak boleh melebihi 10% ketebalan dinding pada paksi yang sama.

4) meletakkan alat pemanasan antara dua permukaan sambungan. Paip pada mesin kimpalan punggung adalah dekat dengan alat pemanasan dan menimbulkan tekanan tertentu, dan gerakan lurus dicairkan untuk membentuk lenturan yang lancar dan simetri dari keseluruhan lilitan luar pipa.

5) selepas pemanasan selesai, penyambung haruslah dipisahkan dengan cepat dari alat pemanasan pantat, dan daya luaran yang seragam digunakan untuk membuatnya berfungsi sepenuhnya dan membentuk flang seragam.