Pengenalan Pengetahuan Asas Pengetahuan Bahan Pipa HDPE

- Dec 26, 2017-

Pipa HDPE sebenarnya adalah salah satu paip PE, paip HDPE juga dikenali sebagai paip polietilena kepadatan tinggi, bahan polietilena dibahagikan mengikut penggunaan kepadatan; manakala HDPE adalah jenis crystallinity yang tinggi, resin termoplastik bukan kutub, keadaan asal penampilan HDPE berwarna putih dan lut sinar tertentu dalam seksyen kecil; HDPE mempunyai sifat elektrik yang baik, terutamanya kekuatan penebat dielektrik yang tinggi, jadi ia sesuai untuk wayar dan kabel.

Kelebihan:

1. Rintangan kakisan.

2. sendi kimpalan tidak bocor.

Pipa polietilena digunakan terutamanya dalam sambungan kimpalan, yang pada asasnya menjamin sifat yang sama dari bahan, struktur dan badan paip itu sendiri, dan menyedari integrasi sendi dan paip.

3. Rintangan berkesan terhadap pergerakan bawah tanah dan beban akhir:

Pipa PE adalah pipa dengan ketangguhan yang tinggi, pemanjangannya secara amnya lebih daripada 500%, sangat kuat pada asas tiub keupayaan penyelesaian tidak sekata.

4, nilai teknikal dan ekonomi yang hebat dari sistem saluran paip PE;

5. Ia mempunyai rintangan yang baik untuk penghantaran retakan cepat.

6. Hayat perkhidmatan yang panjang:

Hayat keselamatan keselamatan siri paip tekanan polyethylene lebih dari 50 tahun.

7, mudah dikitar semula

Polietilena adalah bahan mesra alam yang boleh dikitar semula dan digunakan semula, dan walaupun ia dikitar semula, ia tidak akan menghasilkan bahan yang memberi kesan kepada alam sekitar.

Gunakan:

Paip HDPE mempunyai banyak kegunaan, seperti wayar, kabel, hos, paip dan profil, dan lain-lain.