Cara Mencegah Penuaan Paip Air Panas PPR

- Jan 30, 2018-

Mencegah penuaan paip air panas PPR , jangan sentuh dengan udara, tutup paip penebat haba, jangan memecahkan air di dalam tiub.

Pipa air panas PPR biasanya digunakan sebagai paip sambungan pemanasan, dan juga boleh digunakan untuk paip air panas pemanas air. Kerana suhu tinggi dan tekanan tinggi, ia biasanya digunakan sebagai paip hiasan rumah. PPR adalah kopolimer rawak propilena dan etilena, dan paip PP-R diekstrak oleh resin PP-R.

Berbanding paip paip besi PPR tradisional, paip keluli tergalvani, paip simen dan paip lain, dengan penjimatan tenaga, perlindungan alam sekitar, kekuatan tinggi, ketahanan kakisan, dengan dinding dalaman halus mempunyai kelebihan skala, pembinaan dan penyelenggaraan mudah, perkhidmatan lama kehidupan, digunakan secara meluas dalam membina bekalan air dan saliran, saliran bandar, gas City, elektrik dan sarung kabel, pengangkutan cecair perindustrian, pembinaan pengairan pertanian, perbandaran, perindustrian dan pertanian.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, dengan permintaan pasaran yang semakin meningkat dalam industri pembinaan, kejuruteraan perbandaran, kejuruteraan pemuliharaan air, pertanian dan industri, industri paip PPR China telah melihat trend pembangunan pesat.