Bagaimana Untuk Mencegah Perluasan Pembesaran Dan Penguncupan Kelengkapan Pipa PE

- May 28, 2019-

Pengembangan termal dan penguncupan kelengkapan paip PE semasa pembinaan pada musim sejuk atau musim panas dapat dengan mudah merusak kelengkapan pipa PE, sehingga perlu untuk mencegah pengembangan membujur dan kontraksi kelengkapan pipa PE.

Kelengkapan paip PE hendaklah dibuang secara serpentinely dalam parit paip, dengan kelengkungan sedikit, meninggalkan elaun teleskopik, dan apabila memasang paip PE, sejauh mungkin, tiada retractor atau paip pendek dua cakera digunakan dan bukan retractor. Apabila pemasangan paip PE dan tiang dibuat, kedua-dua pihak perlu disiapkan dengan menuangkan konkrit satu kali. Asas asas pemasangan paip PE mestilah kusyen pasir yang halus dan tidak kurang dari 100 mm. Selepas pemasangan paip PE dipasang, kerja penyangga di kedua-dua belah dan bahagian atas paip 500mm mesti diisi ulang dan dipadatkan, dan pekali pemadatan backfill tidak kurang daripada 95%.

Apabila kelengkapan paip PE dipasang dalam cuaca panas, ia perlu dibina sejauh mungkin dari 8:00 pagi hingga 8:00 pagi. Suhu atmosfera adalah rendah, paip disusut dengan betul, pengawal belakang dan antaramuka akhir bertemu, dan lapisan mesti dipasang untuk mengelakkan paip berkembang dan mengecut. Kerosakan tekanan dalaman yang besar.

SHANDONG KANGYU PIPE INDUSTRY CO., LTD

Hubungi: Eillen

E-mel: kangyupipes@kangyugy.com

Tel: +008615168998025