Bagaimana Untuk Membezakan Paip PPR Adakah Baik?

- Aug 16, 2017-

1.Penampilan: Kami mempunyai paip ppr hijau dan putih, tetapi ramai orang berfikir bahawa putih adalah yang terbaik, sebenarnya ia bukan kes itu, tidak mempunyai hubungan dengan tiub warna. Tiub PPR benar-benar legap dan sangat baik, dengan sedikit cahaya atau separuh telus pada suhu sedikit lebih rendah. Dan juga untuk melihat sama ada terdapat gelembung, lekukan, alur dan kekotoran dan kecacatan lain.

2.Touch: Tekstur, berkualiti PPR paip tekstur tulen, tanpa apa-apa bahan tambahan, permukaan licin, berasa baik; Jika merasa kasar, ia mungkin menjadi kekotoran dalam bahan, paip ini mungkin tidak begitu baik.

3.Smell: Bau, bahan utama adalah paip polipropilena PPR, supaya paip tidak berbau, sedikit perbezaan akan mempunyai rasa, ini kerana campuran polietilena.

4.Pinch: kekerasan, jika tiub PPR dengan mudah boleh mengganti ubah bentuk, ini pastinya bukan tiub PPR tulen, kerana tiub PPR yang baik adalah kekerasan tertentu.

5.Quantity: ketebalan dinding, jika keadaan membenarkan, anda boleh menggunakan vernier caliper untuk mengukur ketebalan dinding adalah seragam dan standard, tetapi untuk menggunakan kaedah ini, kita harus terlebih dahulu memahami tabung PPR standard kebangsaan adalah berapa banyak.

6.Untuk mendengar: bunyi, tiub PPR untuk pergerakan jatuh bebas, bunyi pendaratan agak membosankan adalah tiub PPR yang baik, jika bunyi yang agak jelas, ia adalah tiub PPR miskin.

7.Hit: keanjalan, di sini tidak mengatakan bahawa memecahkan, memecahkan paip busuk adalah paip yang baik, di sini untuk melihat bahawa keanjalan, ketahanan dan kualiti yang baik adalah PPR, tetapi suhu kurang daripada 10 darjah dengan kaedah ini, Paip yang baik akan menghancurkan.

8.Burning: bau asap terbakar, ia boleh memotong paip pendek dan pembakaran, jika selepas pembakaran asap hitam dan bau pedas, lebih rendah daripada paip PPR, kualiti paip PPR, tidak akan ada asap hitam dan pembakaran Bau, cecair cair juga sangat bersih.

9.Melting: paip PPR kimpalan, suhu kimpalan biasa adalah antara 260 dan 290 darjah, untuk melihat jika ubah bentuk diameter tiub, kelengkapan paip sama ada lukisan, tiub PPR berkualiti tinggi tidak melukis, diameter dalaman tidak mudah ubah bentuk .

Hubungi kami: +8615753917376

E-mel: jackychen@kangyugy.com