Cara Pilih Kelengkapan Paip Ppr

- Feb 13, 2020-

Bagaimana untuk memilih kelengkapan paip ppr

Pada masa ini, terdapat banyak pengeluar kelengkapan paip ppr. Bahan mentah kelengkapan paip ppr adalah polipropilena (polipropilena kopolimer rawak). Produk-produk yang dihasilkan oleh kelengkapan paip ppr menggunakan pelbagai jenama bahan mentah mempunyai perbezaan tertentu dalam prestasi, ditambah tahap barisan pengeluaran yang berbeza. Terdapat jurang yang besar antara kualiti paip ppr yang dihasilkan oleh pelbagai pengeluar. Apabila menggunakan kelengkapan paip PPR, pemeriksaan mesti dilakukan sebelum pemasangan. Kelengkapan paip PPR hanya boleh digunakan selepas mereka layak. Kelengkapan paip ppr yang dipilih hendaklah terlebih dahulu mempunyai laporan pemeriksaan kualiti jabatan pemeriksaan kualiti. Di antara mereka, kelengkapan paip ppr yang digunakan untuk air minuman juga harus mempunyai laporan pemeriksaan prestasi kebersihan dari jabatan pemeriksaan kebersihan, dan kemudian kualiti penampilan paip dan kelengkapan dan paip Diameter dan ketebalan dinding, barang-barang berikut diperiksa dalam mengikut piawaian kebangsaan semasa memeriksa kelengkapan paip ppr :


1. Penampilan kelengkapan paip ppr . Warna paip ppr pada asasnya sama. Permukaan dalaman dan luaran paip ppr mestilah licin dan rata tanpa penyok, buih dan kecacatan permukaan lain yang mempengaruhi prestasi. Paip ppr tidak boleh mengandungi kekotoran yang kelihatan; permukaan paip ppr hendaklah lancar dan rata. Kecacatan seperti retak, gelembung, mengelupas dan kekotoran yang jelas, pengecutan yang teruk, warna yang tidak rata dan perubahan warna dibenarkan.

2, kelembapan kelengkapan paip ppr. Kelengkapan paip PPR hendaklah menjadi legap.

3. diameter dan ketebalan dinding kelengkapan paip ppr. Menurut piawaian kebangsaan GB / T18742.2-2002, kelengkapan paip ppr dibahagikan kepada lima siri: S5, S4, S3.2, S2.5, dan S2. Siri S kelengkapan paip ppr mempunyai hubungan yang sepadan dengan tekanan nominal. Spesifikasi kelengkapan paip ppr diwakili oleh siri paip S dan diameter luar nominal dn * ketebalan dinding nominal en. Kelengkapan paip ppr terutamanya digunakan untuk memeriksa diameter nominal luar, diameter luar purata dan ketebalan dinding yang sepadan dengan siri paip, saiz soket kelengkapan paip dan diameter luar nominal yang sepadan.

4. Sifat-sifat fizikal dan mekanik dan sifat-sifat kimia kelengkapan paip ppr. Ujian hidrostatik kelengkapan paip ppr, mencairkan kadar alir jisim, ujian kestabilan haba di bawah keadaan hidrostatik, sama ada pengecutan membujur paip, dan ujian impak rasuk yang disokong hanya memenuhi piawaian kebangsaan. Laporkan kandungan dan semak semula kandungan laporan.

5. Sama ada prestasi kebersihan ppr paip kelengkapan mematuhi piawaian kebangsaan. kelengkapan paip ppr Item ini boleh menyemak laporan pemeriksaan prestasi sanitari kelengkapan paip ppr oleh jabatan pemeriksaan kesihatan.

6. Pemakaian paip paip paip ppr. Selepas kelengkapan paip ppr disambungkan ke kelengkapan paip, mereka harus lulus dua ujian gabungan 8760 jam tekanan dalaman dan 5000 kitaran haba.