Ciri-ciri tiub PP-R

- Jun 26, 2017-

Apakah ciri-ciri paip PP-R?

Pipa PP-R sebagai tambahan kepada tiub plastik biasa, ringan, rintangan kakisan, tiada skala, jangka panjang dan ciri-ciri lain, tetapi juga mempunyai ciri-ciri utama berikut:

1, bukan toksik, kesihatan. Molekul bahan mentah PP-R hanya karbon, hidrogen, tiada unsur toksik berbahaya wujud, bukan sahaja untuk paip air panas dan sejuk, juga boleh digunakan untuk sistem air minuman tulen.

2, penebat haba. Kekonduksian terma PP-R 0.21w / mk, hanya 1/200 keluli.

3, rintangan haba yang lebih baik. PP-R tiub Vicat melembutkan titik 131.5 ℃. Suhu operasi maksimum sehingga 95 ℃, untuk memenuhi keperluan bekalan air bangunan dan perparitan dalam penggunaan keperluan sistem air panas.

4, hayat perkhidmatan yang panjang PP-R paip dalam suhu kerja 70 ℃, tekanan kerja (PN) 1.OMPa syarat, hayat perkhidmatan sehingga 50 tahun; Pada suhu bilik (20 ℃) hayat perkhidmatan sehingga 100 tahun.

5, mudah dipasang. PP-R mempunyai prestasi kimpalan yang baik, paip, kelengkapan paip boleh digunakan panas cair dan sambungan bersatu, pemasangan mudah, bahagian sambungan kekuatan adalah lebih besar daripada kekuatan paip itu sendiri.

6, bahan boleh dikitar semula. Sisa PP-R selepas pembersihan, pecah selepas kitar semula untuk paip, pengeluaran paip. Jumlah bahan kitar semula tidak melebihi 10% daripada jumlah keseluruhan, tidak menjejaskan kualiti produk.