Apakah penggunaan paip HDPE?

- Feb 04, 2018-

PE mempunyai banyak penggunaan, seperti wayar, kabel, hos, paip dan profil. Pelbagai paip digunakan untuk paip hitam dinding tebal yang digunakan di bahagian kecil paip kuning gas asli hingga diameter 48in untuk paip perindustrian dan bandar. Dinding berlubang diameter yang besar yang berfungsi sebagai alternatif kepada konkrit untuk air hujan dan garam pembetung lain berkembang pesat.

Lembaran dan pembentukan haba.

Lapisan thermoforming banyak piknik besar diperbuat daripada PE, yang tahan lasak, ringan dan tahan lama. Helaian lain dan produk thermoforming termasuk fender, lapisan tangki, penutup pelindung panci, kes pengangkutan dan tangki. Sebilangan besar aplikasi filem yang berkembang pesat adalah mulsa atau kampung bawah, yang berdasarkan kepada ketangguhan, ketahanan kimia dan ketahanan MDPE.

Meniup cetakan

Lebih daripada satu pertiga daripada hdpe yang dijual di Amerika Syarikat digunakan untuk pencetakan tamparan. Ini terdiri dari botol peluntur, minyak, deterjen, susu dan air suling untuk peti sejuk besar, kereta kebal tangki dan kuali. Ciri-ciri gred cecair tamparan, seperti kekuatan cair, ES-CR dan ketahanan, adalah sama dengan yang digunakan untuk logam lembaran dan pembentukan terma. Oleh itu, gred yang sama boleh diterima pakai.

Suntikan

Pencetakan peniupan biasanya digunakan untuk membuat bekas yang lebih kecil (kurang daripada 16oz) untuk pembungkusan ubat-ubatan, syampu dan kosmetik. Salah satu kelebihan proses ini ialah pengeluaran botol secara automatik pergi ke sudut dan tidak perlu diproses pada peringkat akhir seperti proses pencetakan tampuk umum. Walaupun terdapat beberapa gred MWD yang sempit untuk meningkatkan penampilan permukaan, penggunaan umum adalah luas untuk gred MWD yang luas.

Pencetakan suntikan

HDPE mempunyai banyak aplikasi yang terdiri daripada cawan minuman berdinding nipis yang boleh diguna semula untuk tin 5-gsl, memakan 1/5 HDPE yang dihasilkan di China. Indeks mencairkan umum gred suntikan adalah 5 ~ 10, yang mempunyai tahap fleksibiliti yang rendah dan gred cair yang lebih tinggi dengan kebolehkerjaan. PENGGUNAAN termasuk keperluan harian dan pembungkusan berdinding nipis makanan; Makanan yang tahan lasak, tahan lama dan cat boleh; Aplikasi retak tekanan alam sekitar yang tinggi, seperti tangki bahan bakar enjin kecil dan tin sampah 90-gal.

rotomolding

Bahan yang digunakan dalam proses ini biasanya dihancurkan menjadi serbuk, yang mencair dan mengalir dalam kitaran haba. Penggelek menggunakan dua jenis PE: generik dan bersilang silang. Generik MDPE / HDPE umumnya mempunyai julat ketumpatan 0. 935 hingga 0. 945g / CC, dengan sempit MWD, menjadikan produk mempunyai kesan yang tinggi dan warpage minimum, dan rentang indeks lebatnya secara amnya 3-8. Gred MI yang lebih tinggi pada amnya tidak boleh digunakan kerana mereka tidak mempunyai kesan dan tekanan rintangan tekanan alam sekitar plastik bergulir.

Sistem aplikasi roll-plastic prestasi tinggi menggunakan sifat unik bahan kimia silang silang. Gred ini berada di peringkat pertama kitaran pengacuan, yang baik dalam ketidakstabilan, dan kemudian bersilang untuk membentuk retak tekanan alam sekitar yang sangat baik dan ketangguhan. Pakai rintangan dan rintangan cuaca. PE berkaitan silang hanya sesuai untuk bekas besar, dari pengangkutan 500-gal pelbagai tangki penyimpanan kimia ke tangki simpanan pertanian 20,000 -gal.

Filem nipis

Pemprosesan filem PE biasanya digunakan untuk pemprosesan filem yang ditiup biasa atau pemprosesan penyemperitan rata. Kebanyakan PE digunakan untuk filem, ketumpatan rendah PE (LDPE) atau PE ketumpatan rendah linear (LLDPE) disediakan. Filem HDPE biasanya digunakan untuk impermeability tegangan dan cemerlang yang unggul. Sebagai contoh, filem HDPE sering digunakan dalam beg barangan, beg runcit, dan pembungkusan makanan.


http://www.kangyupipe.com/