Apa masalah sekiranya PP-R tiub memberi perhatian kepada semasa pemasangan?

- Dec 21, 2017-

1, pp-r paip, kekerasan rendah tiub logam, ketegaran yang lemah, perlu dilindungi dalam pengangkutan, pembinaan, untuk mengelakkan berkuat-kuasa luar yang tidak sesuai disebabkan oleh kerosakan mekanikal. Selepas gelap digunakan untuk menandakan kedudukan paip, untuk mengelakkan kerosakan sekunder paip menghias.
2, pp-r paip 5 ℃ di bawah sana adalah brittleness suhu rendah, musim sejuk pembinaan perlu berhati-hati dan tajam alat hendaklah digunakan apabila memotong memotong tiub perlahan. Tidak dipasang tekanan paip, angin ahmar, apabila perlu untuk melindungi bahagian-bahagian yang terdedah kepada luaran yang meliputi [1].
3. tiub PP-R adalah terdedah kepada penuaan kemusnahan oleh radiasi ultraviolet, dan lapisan pelindung yang gelap mesti dilindungi di kolam atau terus cahaya matahari.
4. sebagai tambahan kepada sambungan paip atau bebibir dengan insert yang panjang atau bebibir, tiub PP-R hendaklah disambung dengan yang cair yang panas untuk mengintegrasikan paip tanpa titik kebocoran.
5, pekali pengembangan linear pp-r paip adalah lebih besar (0.15 mm/m ℃), di permukaan dipasang atau tidak memampatkan undercut tiub lurus pengembangan kecemaran langkah-langkah teknikal yang perlu diambil untuk mengelakkan paip.
6. selepas pemasangan paip, ia mestilah diuji sebelum mengikat tiub (dikebumikan) dan meliputi lapisan hiasan (Benaman langsung). Tekanan tekanan tiub air sejuk adalah 1.5 kali tekanan sistem, tetapi tidak kurang daripada 10MPa; Ujian tekanan paip air panas adalah dua kali tahap tekanan kerja, tetapi tidak kurang daripada 1.5MPa.
7. apabila PP-R tiub itu digunakan atau tidak dikebumikan, ia mesti dipasang dan digantung.