Apakah masalah yang harus diberi perhatian oleh paip PP-R semasa pemasangan dan pembinaan?

- Aug 04, 2018-

1. Tiub ppr adalah lebih rendah dalam kekerasan dan ketegaran daripada tiub logam. Ia harus dilindungi semasa pengendalian dan pembinaan untuk mengelakkan kerosakan mekanikal yang disebabkan oleh daya luaran yang tidak betul. Kedudukan saluran paip harus ditandakan selepas permohonan gelap untuk mengelakkan kerosakan pada saluran paip akibat hiasan sekunder.


2. Paip PP-R mempunyai kelembapan suhu rendah tertentu di bawah 5 ° C. Berhati-hati semasa membina di musim sejuk. Potong paip perlahan-lahan dengan alat tajam. Jangan tekan atau ketuk paip yang dipasang. Sekiranya perlu, tutup bahagian yang terdedah kepada daya luaran. Bahan pelindung.


3, tiub PP-R terdedah kepada penuaan degradasi oleh radiasi ultraviolet untuk masa yang lama, dan ia mesti dibungkus dalam lapisan perlindungan gelap apabila dipasang di luar atau di bawah cahaya matahari langsung.


4. Selain daripada sambungan mekanikal penyisipan thread atau bebibir, PP-R paip harus dihubungkan dengan paip logam atau mesin air, dan yang lain harus bersama-mencairkan bersama untuk membuat paip yang terintegrasi tanpa kebocoran.


5. Pekali pengembangan linear paip PP-R adalah besar (0.15mm / m ° C). Langkah-langkah teknikal untuk mencegah pengembangan dan ubah bentuk paip mesti diambil semasa memasang atau tidak langsung menguburkan paip gelap.


6. Selepas paip dipasang, ia mesti diuji sebelum tiub pengedap (pengebumian langsung) dan meliputi lapisan hiasan (lapisan gelap tidak terkubur). Tekanan tekanan tekanan paip air sejuk ialah 1.5 kali tekanan kerja sistem, tetapi tidak kurang daripada 10 MPa; paip air panas Tekanan ujian adalah dua kali tekanan kerja, tetapi tidak kurang daripada 1.5 MPa. Masa ujian tekanan dan kaedah peraturan teknikal.


7. Apabila paip PP-R digunakan atau tidak dikebumikan secara langsung dalam paip gelap, cawangan dan penyangkut mesti dipasang seperti yang diperlukan.