Apakah perbezaan antara bahan paip yang berbeza?

- Dec 21, 2017-

PPR adalah kos efektif dan mesra alam
Sebagai bahan paip air jenis baru, tiub PPR mempunyai kelebihan yang unik. Ia boleh digunakan sebagai paip air sejuk atau sebagai paip air panas. Antara muka paip PPR MENGGUNAKAN teknologi cair yang panas, jumlah integrasi antara paip, jadi sekali dipasang pada ujian lulus, tidak seperti fenomena kebocoran paip plastik aluminium wujud dalam jangka masa panjang.
Kelebihan: harga sederhana, prestasi stabil, pemanasan haba dan haba, rintangan kakisan, kelancaran dan bukan fouling dinding dalaman, sistem paip selamat dan boleh dipercayai, tidak boleh telap, boleh digunakan sehingga 50 tahun.
Kelemahan: teknologi pembinaan memerlukan keperluan yang tinggi, dan alat dan profesional khusus harus digunakan untuk memastikan keselamatan sistem.
Kakisan tiub tembaga juga boleh membunuh bakteria
Ia adalah kualiti dalam paip air, antaramuka paip tembaga mempunyai lengan kad dan kimpalan dua jenis, lengan kad adalah sama dengan tiub plastik aluminium, terdapat masalah kebocoran air penuaan untuk masa yang lama. Pada masa ini pemasangan paip tembaga yang paling dikimpal, kimpalan adalah sambungan melalui kimpalan oksigen, supaya ia dapat sama dengan paip air PPR dan tidak pernah bocor. Kerana harganya mahal, biasanya digunakan di apartemen mewah atau villa yang lebih tinggi.
Kelebihan: kekuatan tinggi, prestasi yang stabil, pensterilan dan tidak mudah menghakis.
Kelemahan: harga tinggi, kesukaran pembinaan yang tinggi, dalam musim sejuk, mudah untuk menyebabkan kehilangan haba, penggunaan tenaga, kos yang tinggi.
Tiub plastik aluminium mudah berumur dan bocor
Pipa plastik aluminium digunakan untuk menjadi jenis paip yang popular di pasaran, kerana pembinaan cahaya, tahan lama dan mudah, penggunaan fleksibel dan fleksibel dalam hiasan rumah. Dalam konsep menghias guangdong baru dan Shanghai, tiub plastik aluminium telah beransur-ansur hilang dari pasaran, milik produk usang.
Kelebihan: harga lebih murah, boleh menjadi bendera sewenang-wenang, permukaan licin, pembinaannya mudah.
Kesalahan: mudah untuk digunakan, penggunaan bahaya tersembunyi, tahun penggunaan yang singkat, amalan membuktikan bahawa selepas satu tahun penggunaan, sendi paipnya terdedah kepada kebocoran.
Pipa Galvanized mudah disumbat dengan mudah
Untuk masa yang lama tanpa air, anda telah membuka secara tiba-tiba mengetahui air "kuning", di rumah lama sebelum berlaku dengan mudah di dalam paip besi tergalvani, air "kuning" juga akan memudaratkan tubuh manusia. Empat kementerian, termasuk kementerian pembinaan China, juga telah mengharamkan penggunaan paip galvanis sejak tahun 2000, dan paip air sejuk di komuniti baru jarang digunakan.
Kelebihan: pelbagai adalah lengkap, kelengkapan dipasang.
Kelemahan: produk penghapusan yang dilarang oleh kerajaan mudah terkena dan berkarat, mengakibatkan aliran air yang buruk dan pencemaran sumber air.
Pipa PVC mudah patah dan mudah berubah bentuk
Malah, ia adalah sejenis paip plastik, dan sendi biasanya terpaku. Ia sukar untuk digunakan sebagai paip air panas kerana rintangan yang lemah terhadap rintangan sejuk dan haba; Keamatan tidak berlaku untuk tekanan paip air, jadi tiub air sejuk jarang digunakan. Dalam kebanyakan kes, paip PVC sesuai untuk paip pendawaian dan saluran pembetung. Di samping itu, phthalein tambahan bahan kimia, yang menjadikan PVC lebih lembut, memberi kesan kepada buah pinggang, hati dan buah zakar dalam tubuh manusia, yang boleh menyebabkan kerosakan kanser dan buah pinggang, jadi ia tidak disyorkan untuk dibeli.
Kelebihan: ringan, mudah dipasang, kos rendah, mudah rosak juga.
Kesalahan: kualiti yang buruk boleh rapuh, mudah rosak, dan mudah berubah apabila dipanaskan.