Apakah definisi tiub ABS?

- Aug 27, 2018-

Apakah definisi tiub ABS?

Plastik kejuruteraan ABS adalah polimer tiga bahan kimia: acrylonitril, butadiena dan stirena.


Kelebihan utamanya (1) sangat tahan terhadap kakisan. (2) rintangan hentaman yang sangat baik. Paip ABS boleh dipecahkan di bawah daya luar yang kuat dan bahan tidak pecah. (3) Kekuatan yang kuat.


Spesifikasi utama adalah lebih daripada 10 diameter nominal DNl5-DN400. Tekanan paip berharga 0.6MPa, 0.9MPa dan 1.6MPa. Pipa ini digunakan untuk kualiti air yang berkualiti tinggi, dan kualiti dan kesan ekonomi dicapai. Kaedah sambungan paip ABS terutamanya kaedah ikatan gam sejuk.


2.5 (tetulang rangka besi) paip komposit plastik


Kerangka komposit plastik bertetulang rangka keluli [5] adalah jenis baru paip tekanan anti-karat yang bermuka dua dengan rangka keluli sebagai tetulang dan termoplastik sebagai substrat berterusan, yang digabungkan sama rata pada garis pengeluaran kawalan automatik. Bahan asas adalah polietilena berketumpatan tinggi, polipropilena, polietilena bersilang silang, dan bahan tambahan yang diperlukan, antioksidan, penstabil ultraviolet, dan pewarna boleh ditambah. Bahan pengukuhan adalah mesh keluli karbon rendah berkualiti tinggi dan mesh keluli struktur rendah karbon. Menurut bentuk skeleton, ia boleh dibahagikan kepada: paip keluli rangka plastik bertetulang rangka besi dan paip keluli rangka plastik komposit diperkuatkan. Menurut bahan asas


Dibahagikan kepada: rangka polietilena bertetulang rangka besi, kerangka polipropilena diperkuat dengan bingkai keluli, polietilena bertetulang rangka besi.


Ciri-ciri paip adalah: (1) kapasiti galas tekanan yang kuat, paip keluli rangka plastik bertetulang rangka besi dengan diameter de50-200, tekanan menahan 1.00-2.50MPa; paip keluli rangka rangka plastik bertetulang plastik dan tiubnya Diameter adalah de80-300, yang tertakluk kepada tekanan 1.00-3.50 MPa. (2) Kedua-dua fleksibiliti dan kekuatan tinggi dan ketegaran. Sambungan paip mempunyai dua jenis sambungan elektrofusi dan sambungan bebibir. Keperluan proses sambungan saluran paip adalah tinggi, dan kos paip dan kelengkapan paip agak tinggi, yang juga menyekat permohonannya yang luas.


Tiub PVC-U dan tiub ABS terperinci dalam manual reka bentuk profesional. Peraturan-peraturan teknikal untuk kejuruteraan saluran paip dalaman paip PE telah dikaji semula pada separuh pertama tahun ini. Dari segi harga, tiub PVC-U mempunyai kelebihan berbanding tiub HDPE. Walau bagaimanapun, ia mempunyai ketegaran yang lemah dan kekerasan yang tinggi dan tidak mudah dibengkokkan.


Dari hasil kajian kemudahan awam bandar nasional yang dijalankan pada tahun 1996, dapat dilihat bahawa dalam rangkaian saluran air bekalan air bandar, saluran paip di bawah DN500 menyumbang 87,18% (dihitung dengan panjang); Kedua, diameter paip plastik berada dalam julat tertentu, yang mempunyai kelebihan ekonomi berbanding dengan paip logam. Apabila diameter paip meningkat, ekonomi menurun. Ketiga, kelengkapan paip paip plastik diameter besar mempunyai beberapa perusahaan pengeluaran kerana pelaburan pengeluaran yang besar. Ia mudah menyebabkan kelengkapan paip dan paip tidak dapat dipadankan, yang membawa kesulitan kepada pembinaan. Oleh itu, pembangunan paip plastik bekalan air bandar hendaklah berasaskan DN500 atau kurang, ....


Rancangan Lima Tahun Kesembilan untuk Industri Bahan Binaan Kimia dan Rangka Rancangan Pembangunan untuk tahun 2010 [6] menyatakan dengan jelas bahawa pada tahun 2005, pangsa pasar paip plastik dalam pelbagai jenis saluran paip di seluruh negara mencapai lebih daripada 50%. Antaranya, 50% talian paip bekalan air bandar (di bawah DN400) menggunakan paip plastik, dan 60% paip bekalan air kampung menggunakan paip plastik. Menjelang 2010, 70% saluran paip bekalan air bandar (di bawah DN400) menggunakan paip plastik, dan 70% paip bekalan air kampung menggunakan paip plastik.


Pada masa yang sama, apabila merangka bahan bangunan bahan kimia "10th Five" nasional dan pelan pembangunan paip plastik, China menyatakan dengan jelas bahawa promosi dan penggunaan paip plastik semasa tempoh "Tempoh Lima Puluh Rancangan" sebahagian besarnya terdiri daripada projek PVC- Paip U dan paip PE. Pemakaian paip PE di China bermula lewat dan ruang pembangunannya besar. Dan pembangunan paip plastik perbandaran semasa tempoh "Rancangan Lima Tahun ke-10" harus memberi tumpuan kepada paip PE. Perkembangan aplikasi paip plastik bekalan air luaran adalah jelas.

SHANDONG KANGYU PIPE INDUSTRY CO., LTD

Hubungi: Eillen

E-mel: kangyupipes@kangyugy.com

Tel: +008615168998025