Apakah cara terbaik untuk melakukan HDPE paip bekalan air apabila mereka menyambung?

- Sep 15, 2018-

1. apabila bekalan air paip HDPE adalah golek, paksi dua paip berpusat dan penghujung paip-paip dua adalah tempat pertama golek. HDPE paip bekalan air dan flange kimpalan, paip bekalan air hendaklah dimasukkan ke dalam flange yang pertama, selepas tempat kimpalan, gunakan Dataran untuk mencari sebelah kanan, selepas meratakan dan kemudian kimpalan. Flange tersebut hendaklah golek pada kedua-dua pihak dan weld yang batin hendaklah tidak menonjol dari muka ditutup flange itu.

2. apabila ketebalan dinding paip bekalan air HDPE lebih daripada 5mm, alur perlu dipotong untuk memastikan penembusan yang mencukupi. Membentuk alur dapat diproses oleh gas kimpalan memotong atau beveling, tetapi Sanga dan besi oksida perlu dialih keluar dan digilap dengan trowel yang sehingga paip keluli ringan logam terdedah dipotong. Bahagian pemotongan hendaklah serenjang dengan garis pusat paip untuk memastikan kimpalan paip. Concentricity. Flange itu harus serenjang dengan garis pusat paip dan permukaan harus selari antara satu sama lain. Flange gasket tidak patut mengunjur ke dalam paip. Spesifikasi bolt flange sambungan yang perlu dipadankan dengan flange itu. Panjang protruding nut skru tidak melebihi 1/2 daripada diameter skru.

3. apabila kimpalan paip bekalan air, muka paip perlu dibersihkan daripada karat, kotoran dan gris. Gasket flange hendaklah dipilih berdasarkan lukisan dan spesifikasi. Sistem air sejuk menggunakan tikar getah dan sistem air panas ini menggunakan asbestos getah keping.

Oleh yang demikian, sejak paip HDPE mengamalkan panas mencairkan dan mencairkan elektrik haba sambungan, antara muka dan paip bersepadu, tekanan seorang dan tekanan bersama paksi impak yang dihasilkan oleh tekanan boleh menjadi berkesan pegawaipegawai dan paip HDPE tidak menambah di penstabil garam logam berat. Bahan tersebut adalah tidak toksik, pengotoran dan membiak bakteria. HDPE paip bekalan air disambung secara tetap.