Apakah spesifikasi kelengkapan paip PPR?

- Jan 08, 2018-

Diameter nominal adalah saiz semua kelengkapan paip dalam sistem perpipaan, dan diameter nominal adalah integer bulat yang mudah untuk rujukan, yang tidak ketat berkaitan dengan saiz pemesinan. Laluan nominal diikuti dengan simbol berangka dengan huruf "DN".

Laluan nominal (diameter nominal), juga dikenali sebagai garis pusat luar rata (diameter luar rata).

Ini adalah tiub nipis dengan tiub logam, dan diameter luar tiub adalah berbeza daripada diameter dalam tiub, jadi nilai purata diameter luar paip dan diameter dalaman tiub dipanggil diameter paip .

DN adalah jalan nominal, diameter nominal (atau diameter nominal), yang merupakan kaliber umum pelbagai paip dan aksesori paip. Paip diameter dan paip diameter nominal yang sama boleh saling berkaitan antara satu sama lain, yang boleh ditukar ganti. Ia bukan diameter paip sebenar atau diameter dalaman, walaupun nilainya hampir sama atau sama dengan diameter dalaman paip.

Diameter nominal (juga dikenali sebagai diameter nominal dan diameter nominal) digunakan untuk membuat paip dan kelengkapan paip bersatu. Sebagai contoh, ketebalan paip yang dikimpal boleh dibahagikan kepada tiub keluli dinding nipis, paip keluli biasa dan tiub keluli tebal. Diameter nominalnya bukan diameter luar atau diameter dalaman, tetapi saiz nominal menghampiri diameter dalaman tiub keluli biasa. Diameter setiap diameter nominal sepadan dengan diameter, dan diameter dalamannya berbeza dengan ketebalannya. Diameter nominal boleh dinyatakan dalam mm metrik dan boleh dinyatakan oleh British di. Dengan aksesori saluran paip diameter nominal, yang bermakna dengan tiub