Apakah ciri-ciri HDPE untuk paip air?

- Feb 04, 2018-

Prestasi baik bersih: tiada penstabil garam logam berat ditambah semasa pemprosesan tiub PE, dan bahan bukan toksik, tanpa menjatuhkan lapisan, tidak membiak bakteria yang boleh menyelesaikan pencemaran sekunder air minuman di bandar.

Prestasi yang sungguh cemerlang anticorrosion: kecuali beberapa oksida yang kuat, ia tidak dapat menahan hakisan media kimia yang banyak. Tiada kakisan elektrokimia.

Lama Perkhidmatan kehidupan: paip PE boleh digunakan dengan selamat selama lebih 50 tahun pada suhu pengelasan dan tekanan.

Baik kesan rintangan: paip PE mempunyai merupakan baik, rintangan hentaman tinggi dan berat secara terus melalui paip, yang akan menyebabkan paip pecah.

Prestasi sambungan yang boleh dipercayai: kekuatan PE paip panas cair atau antaramuka kimpalan elektrik adalah lebih tinggi daripada paip badan dan sendi tidak akan terputus disebabkan oleh kesan pergerakan tanah atau beban live.

Prestasi baik pembinaan: cahaya paip, proses kimpalan yang mudah, pembinaan yang mudah, kos Kejuruteraan yang rendah.

Sambungan paip:

Ia bersambung dengan paip yang lurus, lurus paip dan paip pemasangan oleh mesin kimpalan elektrik khas. Biasanya digunakan untuk 160mm leper.

Panas mencairkan bersama punggung: menggunakan sambungan paip pengimpal punggung khusus, biasanya lebih daripada 160mm paip.

Ia boleh dihubungkan oleh flange, benang skru dan sebagainya.

Untuk memudahkan pembinaan dan memastikan kualiti binaan, alat-alat yang sesuai perlu disediakan.