Ruang lingkup pemakaian tiub PE-RT.

- Apr 07, 2019-

Penerapan saluran paip PE-RT China dalam bidang paip air panas dan sejuk di bangunan telah berkembang dengan pesat, dan bahan mentah juga terus berkembang. Pada tahun 2002, piawaian industri "Sistem Pipeline PE-RT untuk Air Panas dan Sejuk" telah dibebaskan, tetapi piawaian industri adalah berdasarkan piawaian "PE-RT" Jerman - keperluan kualiti am. Dan "saiz paip polyethylene (PE-RT) yang tahan haba", kedua-dua piawaian adalah berdasarkan petunjuk prestasi bahan PE-RT jenis I. Dengan perkembangan bahan, indeks prestasi bahan jenis II PE-RT jauh lebih tinggi daripada bahan generasi pertama. Sistem piawaian antarabangsa ISO22391 "PE-RT untuk air panas dan sejuk" juga telah disemak semula dan dikemas kini. , meningkatkan keperluan untuk paip Type-2 PE-RT. [1]

Dengan perkembangan bahan, tiub PE-RT dinaik taraf kepada tiub PE-RTII, yang diklasifikasikan kepada tiga jenis mengikut komonomer mereka:

1. Copolymer etilena dan oktene - polietilena tahan haba (C2 + C8);

2. Copolymerization of ethylene and hexene - polyethylene resistant heat (C2 + C6);

3. Polietilena tahan haba (C2 + C4) copolymerized dengan etilena dan butena

Pada masa ini, bahan paip PE-RT II telah diperkenalkan, yang sesuai untuk sistem paip air panas dan sejuk bangunan industri dan sivil, sistem air minuman, paip pra-terbenam terma, sistem pemanasan berseri tanah dan tanah tinggi suhu sistem pam haba sumber, terutamanya di utara. Ia digunakan untuk rangkaian paip menengah sistem pemanasan bandar-jenis PE-RT II pasang siap pasang paip penebat terkubur.