Pipa air PPR tidak misteri untuk menguasai lima kaedah untuk cepat menilai kebaikan dan keburukan

- Jan 05, 2018-

Hari ini, saluran paip PPR di pasaran bahan binaan penuh dengan baik dan buruk, yang membuat pengguna tidak dapat membeli paip PPR yang baik pada momen penting hiasan, yang boleh menjejaskan pembangunan hiasan rumah yang tepat pada masanya. Jadi, bagaimanakah pengguna dapat mengenal pasti kualiti paip PPR? Keluarga-keluarga domestik semasa menghiasi pilihan yang bertanggungjawab terhadap 6 (saiz 25 mm, ketebalan 4.2 mm), hari ini Jerman pakar kaya sheng pada paip sebagai contoh, untuk memberitahu anda bagaimana untuk mengenal pasti kualiti paip PPR.


Satu: menjaga muncung badan. Melalui pengawasan kod semburan badan, dengan cepat menentukan sama ada paip air jenama berkualiti tinggi antarabangsa. Produk paip standard biasanya mempunyai maklumat muncung penuh pada setiap paip, yang dapat membantu pengguna mengenal pasti. Pipa PPR yang baik termasuk logo jenama, asal, dan persekitaran aplikasi, dan piawaian pensijilan pihak berkuasa dunia. Mengikut maklumat mengenai perancangan, walaupun masa pengeluaran, batch dan bahkan mesin pengeluaran boleh dipanggil semula.


Dua: jaga badan sama ada telus. Cahaya tiub melalui lampu LED untuk menguji pertumbuhan bakteria yang mudah. Cahaya dan oksigen adalah dua elemen bakteria dan alga, jadi jika cenderung untuk menyalakan lebih mudah membuat pipa dalam bakteri dan alga (iaitu, kata "green"), air kehidupan keselamatan kesihatan; Oleh itu, dalam persekitaran yang sama, penghantaran cahaya, semakin baik. Menurut prinsip ini, kita boleh dengan mudah menggunakan lampu LED untuk memberikan tiub ujian cahaya.


Tiga: kimpalan bau. Paip berkualiti tinggi harus berwarna dan tawar apabila dihubungkan dengan cair panas. Pengimpalan saluran paip PPR dihubungkan dengan perpaduan, menjadikannya keseluruhan yang lancar. Kualiti pipa panas PPR akan memancarkan bau pedas dan bahan toksik. Untuk memastikan keselamatan air bersih harian, kualiti saluran paip PPR tidak akan menghilangkan bau badan yang tidak menyenangkan walaupun ia panas atau bahkan terbakar.


Empat: lihat jika kelengkapan tembaga mempunyai penyaduran. Kelengkapan PPR yang baik tidak disalut dengan nikel dan kromium, dan menggunakan bahan mentah anti-zink mentah untuk memastikan keselamatan kualiti air. Bahagian-bahagian bahagian PPR diperbuat daripada bahan mentah tembaga, sedangkan tembaga mudah mempercepat penuaan bahan baku PPR, begitu banyak merek domestik akan memiliki lapisan penebat nikel logam atau penyaduran kromium di luar tembaga. Tetapi ini akan melepaskan unsur-unsur logam dan menyebabkan pencemaran sekunder ke atas air, yang telah dihapuskan oleh sasaran Eropah 20 tahun lalu. Paip PPR yang baik hendaklah dibuat bahan tembaga anti dezincifikasi profesional tanpa krom nikel. Berbanding tembaga biasa, ia mempunyai rintangan kakisan yang lebih tinggi dan perlindungan alam sekitar.


5. Lihat saiz kelengkapan dan panjang gigi. Kelengkapan yang baik mempunyai saiz dalaman yang lebih besar dan gigi yang lebih panjang. Diameter dalaman yang lebih besar dapat membuat aliran air dalam saluran paip kecil, tanpa skala, pengalaman air akan lebih baik. Gigi sutera lebih panjang dan boleh membuat sambungan lebih kuat.


Selagi kita dapat memahami lima mata di atas, kita akan dapat membantu anda memilih tiub PPR yang berkualiti untuk memastikan kelancaran hiasan rumah.