Bahagian pasaran tiub PPR terus meningkat, dan kuantiti pengesahan diubah kepada perubahan kualitatif.

- Feb 08, 2018-

Keuntungan bersih naik 34% pada tahun 2013 dari tahun sebelumnya, dan mencapai EPS0.95 yuan. Syarikat itu menyedari pendapatan jualan, keuntungan operasi dan keuntungan bersih masing-masing sebanyak 2.16 bilion, 370 juta dan 320 juta yuan pada tahun 2013, masing-masing meningkat 16.2%, 29.2% dan 33.8%. Pendapatan sesaham 95 yuan. Pada suku keempat, pendapatan syarikat meningkat sebanyak 26.9%, keuntungan bersih naik 60.8%, dan EPS adalah 0.32 yuan setiap suku tahun. Tahun lalu, aliran tunai operasi bersih syarikat berjumlah 420 juta yuan, naik 41% tahun ke tahun, tahun terbaik dalam sejarah. Syarikat itu berhasrat untuk menambah 3 saham kepada setiap 10 saham dan menghantar 8 yuan (termasuk cukai). Amaun dividen ialah 85% daripada keuntungan bersih, dan hasil dividen adalah 5.0% pada harga saham semasa.

Sumber pertumbuhan: daya jualan runcit, peningkatan bahagian pasaran. Tahun lepas, pendapatan PPR syarikat meningkat sebanyak 34%, dan kadar pertumbuhan masing-masing adalah 8.2% dan 2.1%. Pada masa yang sama, margin kasar meningkat sebanyak 3.5 mata peratusan kepada 51.7 peratus, memacu kadar keuntungan kasar keseluruhan sebanyak 1.7 mata peratusan kepada 39.1 peratus. Pertumbuhan paip PPR yang tinggi diperoleh daripada hasil awal pembinaan jenama dan saluran, dan bahagian pasaran terus bertambah baik. Pada masa akan datang, syarikat itu akan terus mengembangkan bilangan terminal jualan kepada kira-kira 30,000, dan meningkatkan jualan kedai-kedai tunggal melalui pengalaman selepas jualan seperti "pelayan bintang" perkhidmatan. Tahun lepas, kadar pertumbuhan pendapatan paip PE syarikat adalah 6.6%, dan margin keuntungan kasar turun sebanyak 1.3 mata peratusan. Hasil paip HDPE meningkat 11%, dan margin kasar meningkat sebanyak 1.9 mata peratusan kepada 29.9%.

Nisbah perbelanjaan jualan mula menurun, dan kadar yuran pengurusan berhenti meningkat, dan titik masa depan atau perubahan. Tahun lalu, nisbah perbelanjaan jualan syarikat ialah 14.0%, penurunan tahunan sebanyak 0.2 mata peratusan. Kadar yuran pengurusan adalah 7.3%, tidak berubah dari tahun sebelumnya. Pertumbuhan jualan yang paling pesat adalah kempen pemasaran, yang meningkat pada kadar tahunan 39%, turun dari 81% pada separuh pertama tahun ini. Nisbah nisbah perbelanjaan dan kadar yuran pengurusan bergantung kepada kesan skala, dan apabila skala pendapatan syarikat berkembang, kami menjangkakan kedua-dua kadar ini akan mencapai titik perubahan dalam dua tahun akan datang.

Meningkatkan ramalan keuntungan, terus mengekalkan gred pelaburan "cadangan yang kukuh -A". Tahun ini, sasaran pendapatan syarikat ialah 2.53 bilion yuan, dan kos dan perbelanjaannya dikawal pada kira-kira 2.05 bilion yuan. Kami dengan sederhana menaikkan ramalan keuntungan kami kepada 1.23 yuan (1.17 yuan) tahun ini, dan syarikat itu dijangka mempunyai EPS sebanyak 1.23, 1.52 dan 1.89 yuan pada 2014-2015. Kami lebih suka syarikat saham pasaran paip PPR terus bertambah baik, ini akan memperlancar kesan peraturan dan kawalan hartanah, dan bahawa insentif ekuiti eksekutif mempunyai dua tahap pelaksanaan daripada faktor-faktor yang dijangkakan akan meningkat, di bawah keadaan terus kukuh mengesyorkan.

Petua risiko: kemerosotan hartanah, harga bahan mentah naik dengan mendadak.