Maklumat yang membekalkan air minuman air minuman hendaklah disediakan kepada orang ramai di peringkat county dan ke atas pada 2018.

- Feb 08, 2018-

Ganjie li Menteri alam sekitar dalam 2 hingga 3, Persidangan Kebangsaan 2018 terhadap penjagaan alam sekitar dikemukakan, tahun ini sumber air rawatan air minuman adalah salah satu kunci air pencemaran pencegahan dan kawalan kerja, setiap peringkat county dan ke atas bandar maklumat status Keselamatan air minuman kepada orang ramai.

Beliau memperkenalkan, dalam tempoh lima tahun yang lalu, nisbah air kualiti air permukaan, air kualiti teruk ⅴ Seksyen nisbah terus menurun, kualiti air sungai-sungai utama, semakin memperbaiki. Menjelang akhir 2017, 97.7% daripada sumber air minuman berpusat Wilayah dan bandar untuk lengkapkan dan tandatangan set di atas, lebih 93% daripada penumpuan Wilayah dan industri kawasan adalah untuk mewujudkan kemudahan rawatan kumbahan berpusat, Kampung-Kampung 28000 yang lengkap penjajaran persekitaran tugas. Satu daripada masalah alam sekitar 490 telah membersihkan dan membersihkan oleh operasi khas penguatkuasaan undang-undang perlindungan alam sekitar sumber air minuman bandar di peringkat wilayah di atas tali pinggang ekonomi segi tiga emas.

Beliau mencadangkan bahawa menjelang tahun 2020, lebih daripada 70 peratus air permukaan negara akan mencapai atau lebih baik daripada kelas III. Untuk mencapai matlamat ini, pada tahun ini, China akan menjalankan penyeliaan Khas mengenai masalah persekitaran air dan pelaksanaan "air 10", menonjolkan peningkatan air dan sumber air air hitam dan busuk.

http://www.kangyupipe.com/