Rasa akal PPR dan penyelenggaraan rutin

- Jun 26, 2017-

Warna-warna PPR yang berbeza menggunakan bahan asas adalah sama, tetapi pengeluaran mengikut keutamaan atau kebiasaan pelanggan untuk menambah masterbatch warna yang berbeza, jadi warna tidak mewakili kualiti kebaikan dan keburukan. Tetapi untuk mengelakkan saluran paip pada kualiti air pencemaran kedua, secara amnya kita akan memilih paip cahaya yang lebih baik, seperti paip air mikro-undang-undang Jerman mengenai penggunaan industri kimia Nordic untuk menyediakan gabungan warna masterbatch gelap Zarah PPR paten hijau, seks yang baik.


PPR paip paip air panas dan sejuk

Pipa air paip panas dan sejuk PPR menggunakan bahan mentah adalah sama, dibahagikan kepada paip air panas dan sejuk berdasarkan spesifikasi yang berbeza dari paip dalam penggunaan air untuk mengangkut perbezaan suhu untuk membezakan. Paip air tekanan nominal yang sama (PN) lebih tebal daripada ketebalan dinding paip air sejuk kerana syarat untuk menyampaikan air panas lebih tinggi untuk paip. Untuk kemudahan perbezaan, paip air panas dengan penyemprotan bersama merah, paip air sejuk tidak.


Tekanan dan paip air

PN dalam kod paip adalah tekanan nominal, unit MPa, dan ketebalan dinding pipa dengan tekanan nominal yang berbeza adalah berbeza. Apabila memilih paip, pastikan tekanan nominal paip tidak lebih rendah daripada air paip.


Ujian tekanan

Paip yang dipenuhi dengan air, dengan teliti mengalirkan udara di dalam saluran paip, dengan pam tekanan ke tekanan ke tekanan ujian, setiap 10min ditekan semula ke tekanan ujian, ulangi dua kali. Catatkan tekanan pam terakhir 10min dan 40min selepas tekanan, tekanan tidak kira-kira 0.06MPa. Selepas akhir 2 jam, penurunan tekanan tidak boleh melebihi 0.02MPa.


Dengan tiub PPR dalam aplikasi keluarga, sama ada di bawah sink atau di bawah tandas adalah paip paip PPR, tetapi tempat-tempat ini sangat sukar untuk menghalang tempat itu, Xiaobian mengajar anda beberapa langkah kecil untuk memudahkan anda mendapatkan Kelengkapan paip PPR adalah menjengkelkan.


1, bermain kuning, sangat panjang, panjang beberapa meter panjang, sangat lembut, anda boleh mencapai sudut, palam untuk melintasi tempat itu. Atau kemudahan yang paling mudah adalah dengan menggunakan tali, setiap 10 cm untuk bermain simpulan, bermain 10 simpul itu dapat menjadi titik besar, terutama untuk kolam dapur, dasar kolam umumnya memiliki penutup kecil, dengan penutup untuk memegang Tali itu, Setiap beberapa hari, meletakkan tali itu ditarik sehingga banyak sampah telah dibangkitkan, dan kemudian membuat tali simpul ke dalamnya, dan sangat mudah. Ia sangat penting untuk menghalang jenis kolam yang kami pasangkan di dapur umum jika ia disekat.


2, jika di musim sejuk, dalam saluran paip di luar roti lapisan jerami atau kulit plastik, supaya tidak hanya dapat menghalang pecah paip, tetapi juga untuk memastikan kelancaran saluran paip, menemui penyumbatan minyak tersumbat , Hanya perlu mencuci dengan air.


3, dengan penyiraman air, banyak keluarga sukar menggunakan perkara-perkara seperti tongkat untuk membersihkan saluran paip, ini bukan sahaja tidak akan memberi kesan yang baik, ia mudah untuk menikam saluran paip, pecah paip, menyebabkan masalah yang lebih besar. Cara terbaik ialah - dengan air mendidih, kerana kumbahan dapur di dalam minyak dan air, sering kali menggunakan air mendidih untuk mengelakkan pengumpulan bahan yang berminyak, membentuk satu benjolan, menyebabkan penyumbatan. Sudah tentu, jika plug itu, dan perlu mencari profesional untuk membersihkan.


4, ke pasaran untuk menghabiskan wang cepat untuk membeli alat pengorek paip keluli spring 2 meter, di bahagian import dan eksport pembetung untuk membersihkan dan bilas dengan air. Setiap tiga lima berbeza.


5, tiub getah (luaran untuk jenis air, bukan hos), tiub getah pertama ditikam ke dalam tandas, dan kemudian gunakan paip PP-R gas untuk mendapatkan air marah atau paip (gunakan tekanan airnya terbuka).