Ciri-ciri kelengkapan paip suntikan HDPE.

- Sep 15, 2018-

HDPE adalah singkatan polietilena tegar. Produk terutamanya termasuk paip, profil dan kelengkapan paip. Mereka boleh digunakan secara meluas dalam pelbagai bidang seperti bekalan air dalaman dan luaran dan saliran, membina bekalan air dan saliran, paip gas dan paip kumbahan. Khususnya, paip plastik polietilena / ketumpatan tinggi polietilena (MDHDPE / HDHDPE) mempunyai kelebihan khas seperti rintangan haba, rintangan penuaan, kekuatan mekanik yang tinggi, rintangan retak tekanan alam sekitar, rintangan rintangan yang baik, dan keliatan yang sesuai dan kekukuhan. Semua penunjuk teknikal boleh memenuhi keperluan standard antarabangsa dan kebangsaan. Kelengkapan paip suntikan HDPE terutamanya mempunyai ciri-ciri berikut:

(1) Rintangan kakisan. Kelengkapan paip HDPE diperbuat daripada bahan lengai dan mempunyai ketahanan kakisan yang baik terhadap kakisan elektrokimia seperti arus elektrik, garam dalam tanah, asid dan wap air, dan boleh digunakan tanpa rawatan anti-karat.

(2) Kehidupan yang panjang. Menurut makmal luar negeri, hayat perkhidmatan kelengkapan paip HDPE jauh lebih lama daripada 50 tahun, dan kos susut nilai jauh lebih rendah daripada paip keluli.

(3) pembinaan mudah dan pengangkutan mudah. Pipa HDPE diameter kecil boleh memasuki beberapa puluhan meter atau bahkan seratus meter panjang, mengurangkan antara muka. Berat paip HDPE dengan diameter paip yang sama adalah kira-kira 1/5 daripada paip keluli, dan pembinaan adalah mudah. Boleh mengurangkan kos pembinaan.

(4) mempunyai kelenturan yang baik. Polietilena boleh diproses menjadi gegelung, yang dengan mudah boleh memintas beberapa halangan semasa pembinaan, sekali gus mengurangkan bilangan sendi dan kebocoran.

(5) Ia mempunyai rintangan kesan yang baik. Pemanjangan pada paip polyethylene adalah 20 kali dari paip keluli. Pemanjangan pada pecah paip polietilena yang dihasilkan dalam negeri mencapai 800%, jauh melebihi keperluan lebih daripada 350% dalam GB15558.1-95 standard kebangsaan. Ketahanan kuat.

(6) Ia mempunyai ketegangan udara yang baik dan kebolehtelapan gas yang rendah. Polietilena mempunyai keselamatan dan kestabilan yang tinggi dan mudah dikimpal.