Perhatian paip HDPE

- Feb 04, 2018-

1. meletakkan kolam kolam di mana terdapat cahaya matahari, ia adalah disyorkan untuk berbuat pelekat itu.

2. terbenam HDPE bekalan air paip, paip dengan DN kurang daripada 110 akan dipasang sedikit pada musim panas, dan perancangan dengan lebih daripada 110 DN akan tahan haba tekanan disebabkan oleh rintangan tanah yang mencukupi, jadi tiada ia tidak perlu untuk menempah panjang paip; Pada musim sejuk, ia tidak perlu untuk pentadbir.

3. apabila paip HDPE dipasang, jika ruang operasi yang terlalu kecil (untuk contoh, serta paip, pembinaan pada siling, dll), fius elektrik sambungan perlu diterima pakai.

4, Pemanasan suhu panas cair soket sambungan, tidak terlalu tinggi, terlalu panjang, kawalan suhu terbaik dalam 210 Tambah atau tolak 10 ℃, sebaliknya akan menyebabkan bahagian-bahagian penyemperitan magma adalah overmuch, mengurangkan air di dalam diameter; Kelengkapan paip atau paip sendi perlu dibersihkan apabila soket dimasukkan, jika tidak ia akan menyebabkan kebocoran soket. Pada masa yang sama, be careful untuk mengawal sudut dan arah pemasangan paip untuk mengelakkan diperbaiki.

5. apabila sambungan fusion disambungkan, voltan diperlukan antara 200 dan 220V. Jika voltan terlalu tinggi, ia akan menyebabkan plat Pemanas menjadi terlalu panas dan voltan adalah terlalu rendah, dan dalam dok Mesin tidak berfungsi dengan betul. Apabila sambungan, muka harus selari, sebaliknya kawasan dok yang tidak mencukupi, kekuatan kimpalan tidak cukup, dan sisi tidak terbentuk. Apabila plat Pemanas dipanaskan, sendi paip tidak dibersihkan, atau plat Pemanas tercemar dengan minyak, sedimen dan bahan kotoran lain. Masa yang sepatutnya dikawal baik, masa pemanasan yang singkat dan masa Pemanasan bahan paip itu tidak cukup. Ia akan menyebabkan tepi jahitan kimpalan menjadi terlalu kecil, dan masa Pemanasan akan menjadi terlalu lama, yang akhirnya menyebabkan jahitan kimpalan menjadi terlalu besar, yang boleh membentuk kimpalan palsu.