Pemasangan paip bekalan air HDPE perlu diberi perhatian

- Jan 02, 2018-

1. Peletakan luaran luar, di mana terdapat cahaya matahari, mencadangkan untuk melakukan perlindungan.

2. Talian paip bekalan HDPE tertanam, saluran paip dengan DN yang kurang dari 110 akan menjadi sedikit meraung sepanjang musim panas, dan saluran paip dengan DN lebih besar daripada 110 akan tahan kepada tekanan terma kerana rintangan tanah yang mencukupi, jadi ia tidak akan perlu dirizabkan. Pada musim sejuk, tiada rizab diperlukan.

3. Apabila paip HDPE dipasang, jika ruang operasi terlalu kecil (seperti: paip yang baik, pembinaan siling, dan lain-lain), sambungan fius elektrik hendaklah diterima pakai.

4, suhu pemanasan sambungan soket panas mencairkan, tidak terlalu tinggi, terlalu lama, kawalan suhu terbaik dalam 210 tambah atau tolak 10 ℃, jika tidak, akan menyebabkan bahagian-bahagian dalam penyemperitan magma adalah overmuch, mengurangkan diameter dalam air; Kelengkapan paip atau kelengkapan paip hendaklah dibersihkan pada masa penyisipan, atau ia akan menyebabkan soket untuk bocor. Pada masa yang sama, adalah perlu untuk mengawal Sudut dan arah pemasangan paip dan mengelakkan menyebabkan kerja semula.

5. Apabila sambungan fusi termal disambungkan, voltan diperlukan antara 200 dan 220V. Sekiranya voltan terlalu tinggi, ia akan menyebabkan plat pemanasan terlalu panas dan voltan terlalu rendah. Antara muka harus sejajar dengan antara muka, jika tidak, ia akan menghasilkan kawasan sendi yang tidak mencukupi, kekuatan kimpalan yang tidak mencukupi, dan kelebihan yang terlepas. Apabila pemanasan pemanasan plat, sendi paip tidak dibersihkan, atau plat pemanasan mempunyai minyak, sedimen dan kekotoran lain, yang boleh menyebabkan antaramuka bocor keluar. Waktu pemanasan perlu dikawal dengan baik, masa pemanasan adalah pendek, masa haba tiub tidak mencukupi, ia akan menyebabkan kelebihan jahitan kimpalan menjadi terlalu kecil, dan masa pemanasan akan terlalu lama.