Enam jenis pengetahuan pembelian bahan paip

- Jan 05, 2018-

Pertama, paip komposit aluminium

Kerugian paip majmuk plastik aluminium adalah kecil, gegelung mudah diangkut, boleh dipotong sewenang-wenang, mudah dipasang, pembinaannya mudah. Tetapi kelengkapan adalah tembaga tulen, harga mahal, diameter dalaman bahagian tembaga lebih kecil daripada diameter dalaman paip komposit plastik aluminium, diameter diameter kecil, dan pemasangan tidak baik apabila pengembangan haba dan pengecutan mudah bocor. Pipa ini mudah rosak oleh proses pembinaan profesional yang lain. Lu: su aluminium paip pengapit adalah polietilena ketumpatan tinggi, titik lebur polietilena adalah 140 ℃, oleh itu jangka panjang tahan suhu yang tinggi prestasi yang baik, menyokong penggunaan kad lengan nut dan keluli bushing pengapit tekanan paip pengapit, selagi pemasangan yang betul, kebolehpercayaan yang tinggi.

Kedua, tiub pp-r

Tiub PP-R dianggap sebagai paip hijau dan boleh dipercayai dengan bekalan air dan saliran. Kelengkapan paip tiub PP-R juga merupakan bahan PP-R, yang lebih rendah berbanding dengan tiub plastik plastik aluminium, dan pemasangan paip dipasang di luar paip, supaya aliran tidak dikurangkan. Walau bagaimanapun, tiub pp-r tidak boleh digantung lama, dan pendakap tetap harus ditetapkan setiap 50cm atau lebih. Jika tidak, ia akan menjadi mudah meleleh dan bengkok. Selain tiub PP-R yang tulen, kini masih terdapat sejenis pipa aluminium plastik pp-r, pipa paip dan paip pp-r yang sama, tetapi bersamaan dengan prestasi paip aluminium-plastik, kosnya lebih rendah daripada model aluminium pelbagai tiub, dan keamatan anti-penuaan dan prestasi yang baik, menggantung tidak meleleh, membongkarkan jarak jauh.

Difahamkan bahawa tiub PP-R mempunyai kelemahan toleransi suhu tinggi dan pekali pengembangan linier kerana ciri-ciri molekul polipropilena, sama ada diimport atau domestik. Oleh itu, kementerian pembinaan [2001] 54 dokumen yang dinyatakan dalam paip kerja paip jangka panjang pp-r tidak boleh melebihi 70 ℃; Dan teknologi sambungan cair panasnya lebih rumit, mudah untuk menghasilkan kawasan cacat bahan buangan apabila menolak, yang menyebabkan kepekatan tekanan dan mempengaruhi prestasi jangka panjang saluran paip. Oleh itu, ketika membeli, tidak mempercayakan kerja hidrolik atau beberapa syarikat dekorasi yang tidak memenuhi syarat, ketika membeli, harus memperhatikan asal-usul produk, tanda dagangan dan jaminan layanan purna jual yang sebenarnya.

Ketiga, paip PE

Struktur tabung PE adalah tunggal, prestasi komprehensif adalah lebih rendah daripada tiub plastik aluminous, penggunaan utama adalah saluran air panas tanah, kemudahan pemanasan tanah dibuat oleh pembina biasanya, rumah dihiasi secara umum penggunaan tabung PE.

keempat, tiub PVC-U

Cara penyambung tiub PVC - U untuk pelekat, mudah jatuh dalam keadaan gam panas, hanya boleh digunakan untuk talian paip bawah tanah atau saluran paip terkubur gelap, jika digunakan dalam tiub tekanan tinggi berdiameter besar, perlu merancang sokongan khas, terutamanya sudut kawasan, kerosakan air ke sudut sangat bagus. Pipa air di rumah tidak disyorkan menggunakan tiub PVC-U, tetapi tiubnya biasanya tabung plastik plastik PVC.

Tiub kuprum kelima

Tiub tembaga mempunyai prestasi kesihatan yang unggul tetapi kos yang tinggi. Mod penyambung paip tembaga dikimpal (pemasangan paip dengan timah tanpa timah), pemasangan paip (dua jenis pemasangan paip, satu adalah jenis cawan, satu adalah oklusi gigi terbalik, meterai cincin getah). Paip ini mudah rosak oleh pembinaan berikutnya atau hiasan sekunder. "Saya suka keluarga saya" tip: keluarga untuk menghias orang cenderung untuk mengabaikan paip air suapan dan pemilihan diameter paip, semak kemudian mendapati bahawa terdapat banyak masalah, seperti kerosakan pecah paip untuk menghias, tekanan air, pemanas air tidak boleh dimulakan, dan sebagainya. Oleh itu, memandangkan kehidupan tiub itu lebih baik memilih saluran paip atau model aluminous berkualiti yang lebih baik, diameter paip mestilah 20 mm atau lebih, menyambungkan paip cawangan paip tidak kurang daripada 15 mm, jika tidak tekanan air dan bunyi aliran tidak mencukupi masalah besar akan berlaku. Sekiranya memilih model aluminium pelbagai kelengkapan tiub, perhatian harus dibayar mengikut diameter sebenar dan pilihan diameter 2-3 mm, seperti diameter paip 2025 spesifikasi, dan penyelia harus 2532 spesifikasi, untuk memastikan bahawa dua atau lebih jumlah air dalam air paip pada masa yang sama.

Keenam, paip air

Untuk memenuhi keperluan kesihatan, petunjuk kebersihan paip air mesti memenuhi piawaian kebangsaan. Tetapi kebersihan air tidak sepenuhnya bergantung pada kualiti air paip, tetapi juga sama ada paip dapat menahan udara di udara. Penembusan oksigen jangka panjang adalah mudah untuk menyebabkan bakteria, skala dan lumut dalam saluran paip untuk mencemarkan kualiti air. Pakar mencadangkan apabila membeli tiub plastik isi rumah, lebih baik untuk meminta laporan pemeriksaan kualiti produk, tidak membeli nama dan tapak kilang.


http://www.kangyupipe.com/