Kualiti akan menentukan pengetahuan paip rumah.

- Feb 25, 2018-

Penuh daripada perkara-perkara yang indah di mata jenama di pasaran paip plastik, Bujang dari pengenalan produk dan penampilan adalah sangat sukar untuk menilai kualiti produk, selalunya pemilik telah paip yang harga adalah untuk membeli menyebabkan kualiti paip , jadi kita mesti tahu bagaimana untuk memilih paip.

Teknik-teknik sistem paip

1. bahan untuk melihat paip:

Apabila ia datang kepada bahan-bahan binaan, ada kod yang mempesonakan. Lazimnya bercakap, PE hanya boleh digunakan dalam paip air sejuk, pp-r digunakan untuk panas dan sejuk paip air, PB, pe-rt, pe-x boleh digunakan untuk air panas dan sejuk dan tanah Pemanas dan tiub PB juga boleh digunakan untuk radiators.

Amaran: untuk hiasan rumah yang biasa, anda tidak perlu tahu semua sifat-sifat bahan, hanya Pilih paip-paip yang sesuai untuk air panas dan sejuk.

2. "beranak" bahan tiub:

Bahan paip yang dihasilkan oleh pengeluar yang normal mempunyai kod semburan yang sesuai, menunjukkan jenama, bahan mentah, nama, pelaksanaan standard dan saiz paip.

Nota: jenama yang baik juga akan menunjukkan nombor kelompok dan pengeluaran produk. Apabila ada masalah, ia adalah mudah untuk mengkaji semula dan menjejaki dan memahami sebab-sebab masalah.

3. bahan tiub:

Sebagai tambahan kepada pelbagai pengeluar bahan-bahan paip, juga terdapat banyak pembekal bahan-bahan mentah seperti Eropah, Korea dan tempatan, dan sebahagian daripada mereka juga digunakan untuk pengeluaran. Walaupun permukaan tiub tidak dapat dilihat, tetapi hayat perkhidmatan adalah kurang daripada 50 tahun, beberapa paip air yang lebih rendah digunakan 3-5 tahun untuk kelihatan retak rapuh. Harga yang berbeza daripada bahan mentah juga berbeza, pemilik boleh memberi lebih perhatian apabila membeli. Terdapat perbezaan yang ketara, tiub baik baik seperti bahan, larangan merokok, tiada bau khas, apabila kimpalan perbezaan dalam kimpalan paip dipasang bau pedas, pemilik semasa penyeliaan pemasangan dan penggunaan bahan berkualiti, mengelakkan masalah seterusnya.

4. lihat jenama paip:

Kualiti paip ditentukan oleh bahan mentah, peralatan, proses dan kawalan kualiti, tapi bagi pengguna biasa, terdapat begitu banyak masa dan tenaga untuk lawatan kilang kilang, untuk memahami proses pengeluaran keseluruhan adalah selaras dengan piawaian, oleh itu cara yang paling mudah adalah untuk memilih jenama yang baik.

Mengingatkan: kini maklumat jadi dibangunkan, hanya pergi ke Internet untuk mencari, melihat penilaian orang lain dan menggunakan situasi, pergi ke tapak web pengeluar untuk melayari, pada dasarnya boleh lakukan untuk tahu.

Paip plastik adalah lebih sesuai untuk keperluan bangunan moden daripada paip yang tradisional.

Kesihatan adalah lebih baik.

Paip tidak tidak hasil pemendapan logam dan plastik paip itu sendiri kesihatan bukan toksik, terdiri hanya daripada unsur karbon dan hidrogen, tanpa meningkatkan kandungan logam dalam air, tidak menukar kedua-dua komposisi air dan mengelakkan "termasuk" "air hijau" . Permukaan licin tiub adalah jauh melepasi paip tradisional, dan bakteria tidak boleh hidup.

2. ringan berat badan dan lebih banyak tenaga paip air plastik yang cekap akan jauh lebih rendah berat daripada paip logam tradisional yang mudah untuk pengangkutan dan kos. Paip plastik adalah terlindung dengan baik dan sesuai untuk paip air panas. Di samping itu, proses pembuatan paip plastik adalah agak rendah, yang merupakan bahan mesra alam.

3. baik fleksibiliti dan pemasangan yang mudah.

Paip air plastik adalah fleksibel dan fleksibel, tetapi mereka tidak rapuh kerana tekanan hakisan. Dan tiub plastik anti - hakisan untuk melindungi keselamatan air rumah anda.

4. mudah penyelenggaraan.


http://www.kangyupipe.com/