Pipa air PPR membeli paip putih atau paip hijau?

- Feb 29, 2020-

Pipa air PPR membeli paip putih atau paip hijau?

Paip air adalah keperluan dalam pembinaan hidroelektrik. Pelbagai jenis paip air dapat memenuhi pelbagai keperluan hiasan. Kita semua perlu tahu bahawa tekanan bahan dan model paip air berbeza. Skop penggunaan tentu saja berbeza. Hari ini, Xiaoqi akan datang dan bercakap dengan anda tentang paip air.

Pertama, warna air paip PPR yang biasa adalah: putih, hijau, kelabu dan sebagainya.


Kami hanya melihat bahan PPR. PPR sebenarnya tidak berwarna dan telus. Sebab mengapa terdapat begitu banyak warna di pasaran adalah terdapat peraturan nasional, dan beberapa warna adalah perniagaan yang ingin menjual mata. Sudah tentu, terdapat juga kes di mana kualiti beberapa paip tidak baik, dan sejumlah besar pewarna digunakan untuk menutup penampilan.


Kedua, sebab warna paip PPR yang berbeza:


1. Sebagai contoh, paip yang terdedah kepada matahari perlu menjadi hitam, yang merupakan peraturan kebangsaan;


2. Banyak tiub PPR merah dan hijau muncul di pasaran. Inilah warna yang direka oleh pedagang untuk menjadi titik jualan.


3. Lain-lain digunakan untuk tujuan khas, seperti paip air panas dan sejuk.


4. Terdapat juga beberapa paip yang dipanggil paip regeneratif. Sumber paip regeneratif berbeza, dan warna-warna juga kacau. Sesetengah daripada mereka akan ditambah dengan banyak reka bentuk untuk pencelupan. Paip regeneratif seperti biasanya berwarna kelabu atau hitam. Tetapi ini tidak dapat ditentukan, selagi ia adalah paip air PPR hitam atau kelabu, ia adalah paip regenerasi.


Ketiga, tentu saja, ada juga ahli perniagaan yang mengatakan bahawa paip air PPR putih tidak baik dan mudah untuk membiakkan bakteria. Kenyataan ini tidak masuk akal. Banyak hiasan rumah pada masa kini, kebanyakannya menggunakan paip air PPR putih. Sekiranya bakteria benar-benar membiak, tidak ramai yang menggunakannya.


Di samping itu, banyak perniagaan akan mengesyorkan paip air PPR hijau. Hijau selalu memberi orang perlindungan alam sekitar dan alam semula jadi, tetapi hijau sebenarnya ditambah dengan agen pewarna, dan paip yang dihasilkan tidak boleh dipengaruhi oleh gangguan hijau semasa membeli. .


Dalam pemilihan paip air panas dan sejuk, paip air panas adalah merah, dan ketebalan dinding paip air panas lebih tebal daripada paip air sejuk; kita boleh menggunakan paip air panas dan bukannya paip air sejuk, tetapi kita tidak boleh menggantikan paip air panas dengan paip air sejuk.


Pipa air kelabu adalah perkakas pelbagai guna. Jika anda tidak pasti sama ada paip air kelabu selamat, maka anda harus mempertimbangkan paip air PPR putih.