Tiub PPR - Perhatian pemasangan

- Dec 12, 2017-

1, tiub PPR adalah lebih rendah dalam kekerasan dan ketegaran yang kurang daripada tiub logam. Ia harus dilindungi dalam pengendalian dan pembinaan untuk mengelakkan kerosakan mekanikal yang disebabkan oleh daya luaran yang tidak betul. Kedudukan saluran paip harus ditandakan selepas aplikasi gelap, supaya tidak memusnahkan paip dua kali.

2, tiub PPR di bawah 5 darjah di bawah kewujudan kelembapan suhu rendah tertentu, pembinaan musim sejuk harus berhati-hati, memotong tiub dengan alat memotong tajam untuk memotong lambat. Paip-paip yang telah dipasang tidak boleh ditimbang atau diketepikan, dan objek dilindungi dilindungi apabila diperlukan.

3, tiub PPR mudah direndahkan oleh radiasi ultraviolet untuk masa yang lama. Lapisan perlindungan gelap mesti dibalut dengan sinar matahari luaran atau langsung.

4, paip PPR hendaklah dihubungkan dengan paip logam atau pemanas air dengan cara sambungan mekanikal dengan memasukkan bebenang atau bebibir. Selebihnya harus dihubungkan dengan cair panas untuk membuat saluran paip bersepadu dan tidak ada titik kebocoran.

5, pekali pengembangan linear tiub PPR lebih besar (0.15mm / m C). Langkah-langkah teknikal untuk mencegah pengembangan dan ubah bentuk paip mesti diambil apabila tiub dipasang atau tidak dikebumikan terus.

6. Paip mesti ditekan sebelum paip dipasang (terus dikebumikan) dan menutup lapisan hiasan (tidak langsung dikebumikan dan kompres gelap). Tekanan tekanan tekanan tiub air sejuk adalah 1.5 kali tekanan kerja sistem tetapi tidak kurang dari 1MPa, dan tekanan ujian paip air panas 2 kali lebih banyak daripada tekanan kerja, tetapi harus tidak kurang daripada 1.5MPa. Masa ujian tekanan dan peraturan teknikal kaedah ditetapkan.

7. Apabila tiub PPR digunakan dengan jelas atau tidak terus dikebumikan di dalam paip, sokongan dan penyangkut mesti dipasang mengikut peraturan.