Bolehkah tiub ppr menggantikan paip pemanasan lantai?

- Aug 04, 2018-

Bolehkah tiub ppr menggantikan paip pemanasan lantai? Tiub ppr mempunyai paip air sejuk dan paip air panas. Ia juga air panas, dan tiub ppr lebih tahan terhadap suhu tinggi. Jadi, boleh tiub PPR digunakan bukannya paip pemanasan? Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan? Zhejiang Kangxing Pipe Industry Co., Ltd. akan menjelaskan kepada anda:


Pertama sekali, tiub ppr mempunyai pengembangan termal dan fungsi penguncupan, dan pekali pengembangan kecil, iaitu, apabila ia diubah oleh suhu luaran (seperti musim sejuk dan musim panas) atau suhu air dalaman (air sejuk, air panas) , ia akan cacat dengan betul. Paip pemanasan lantai dikebumikan di bawah tanah, dan keupayaannya untuk menahan impak luaran adalah lebih tinggi daripada paip lain.


Kedua, tiub ppr tidak mempunyai fleksibiliti tiub pemanasan lantai, kerana tiub ppr lurus, dan tiub pemanasan lantai agak lembut, dan tiada alat khas diperlukan untuk membongkok semasa pembinaan. Oleh itu, kos pembinaan juga agak rendah. Kerana paip pemanasan lantai memerlukan kekonduksian terma yang baik. Pipa pemanasan lantai mempunyai kekonduksian haba yang baik dan pekali kekonduksian termalnya adalah dua kali ganda dari paip ppr, yang sangat sesuai untuk pemanasan lantai. Sekali lagi, kerana pemanasan lantai perlu dikebumikan di bawah tanah, paip pemanasan lantai adalah paip keseluruhan tanpa sendi. Tiub ppr berbeza. Ia adalah tiub. Mesin mencair panas diperlukan untuk mengimpal tiub ke tiub semasa pembinaan. Jika gabungan haba tidak baik, kebocoran air akan berlaku dan kos penyelenggaraan akan lebih tinggi di peringkat kemudian. Pipa pemanasan lantai tegas ditekan sebelum meninggalkan kilang. Jika tiada kerosakan manusia semasa pembinaan, tidak akan ada kebocoran air.


Ringkasnya, tiub ppr tidak sesuai untuk paip pemanas tempatan. Adalah disyorkan bahawa anda membeli paip pemanasan lantai mesti pergi ke pengeluar biasa, supaya anda boleh membeli jaminan yang lain, dengan selesa.