PPR paip pasaran terus meningkat, perubahan isipadu pengesahan perubahan kualitatif

- Jul 14, 2018-

Pada tahun 2013, jumlah keuntungan yang meningkat sebanyak 34% tahun-atas-tahun, mencapai EPS 0.95 yuan. Syarikat telah mencapai hasil jualan, operasi keuntungan dan keuntungan bersih sebanyak 2.16 bilion, 370 juta dan 320 juta yuan masing-masing, 16.2%, 29.2% dan 33.8% masing-masing. Perolehan sesaham sebanyak 0.95 yuan. Pada suku keempat, pendapatan syarikat yang meningkat sebanyak 26.9% pada suku yang tunggal, keuntungan bersih meningkat sebanyak 60.8%, dan satu suku EPS adalah 0.32 yuan. Tahun lepas, mengendalikan aliran tunai bersih syarikat dicapai 420 juta yuan, tahun-atas-tahun sebanyak 41%, yang merupakan tahun sejarah. Syarikat merancang untuk meningkatkan 3 saham untuk setiap saham 10 dan menghantar 8 yuan (termasuk cukai). Amaun dividen akaun 85% daripada keuntungan bersih. Kadar hasil dividen adalah 5.0% berdasarkan harga saham semasa.


Sumber pertumbuhan: runcit kekuatan Perniagaan, pasaran saham telah meningkat. Tahun lepas, kadar pertumbuhan hasil paip PPR Syarikat mencecah 34%, Yonggao, Gudi dan kadar pertumbuhan adalah 8.2% dan 2.1%. Pada masa yang sama, margin keuntungannya kasar telah meningkat sebanyak 3.5 peratus mata kepada 51.7%, memandu margin keuntungan kasar keseluruhan untuk meningkat 1.7 mata peratusan kepada 39.1%. Pertumbuhan yang tinggi hasil paip PPR adalah disebabkan oleh keputusan awal jenama dan pembinaan saluran dan syer pasaran terus meningkat. Pada masa hadapan, Kumpulan akan terus memperluaskan jumlah terminal jualan kepada kira-kira 30,000, dan pada masa yang sama meningkatkan jualan Kedai-kedai tunggal melalui pengalaman Perkhidmatan selepas jualan seperti perkhidmatan "Butler bintang". Kadar pertumbuhan hasil paip PE Syarikat ialah 6.6% tahun lepas, dan margin keuntungan kasar yang menurun sedikit sebanyak 1.3 mata peratusan. HDPE paip hasil meningkat sebanyak 11% dan margin keuntungan kasar yang meningkat sebanyak 1.9 mata peratusan kepada 29.9%.


Nisbah Perbelanjaan jualan mula menurun, nisbah perbelanjaan pengurusan yang berhenti meningkat, dan masa depan boleh membawa suatu titik fleksi. Tahun lepas, nisbah perbelanjaan jualan syarikat adalah 14.0%, turun 0.2 peratus mata tahun-atas-tahun; Nisbah perbelanjaan pengurusan adalah 7.3%, yang adalah tahun-atas-tahun yang rata. Perbelanjaan jualan paling cepat berkembang adalah pemasaran promosi yuran, dengan kadar pertumbuhan sebanyak 39% bagi keseluruhan tahun, jatuh dari 81% pada separuh pertama tahun ini. Mengakibatkan kemerosotan jualan kadar perbelanjaan pengurusan dan nisbah perbelanjaan bergantung kepada kesan skala. Sebagai skala pendapatan syarikat terus berkembang, kami menjangka kadar dua perbelanjaan ini untuk membawa satu titik perubahan dalam tempoh dua tahun akan datang.


Menyemak semula sehingga unjuran pendapatan dan terus mengekalkan penarafan pelaburan "amat disyorkan-A". Tahun ini, sasaran hasil Syarikat adalah 2.53 bilion yuan, dan kos tersebut dan akan dikawal pada kira-kira RM2.05 bilion yuan. Kami sedikit menaikkan pendapatan kami ramalan bagi tahun ini untuk 1.23 yuan (asalnya 1.17 yuan), dan Syarikat EPS untuk 2014-2015 dijangka akan 1.23, 1.52 dan 1.89 yuan. Kami amat optimistik tentang peningkatan berterusan Syarikat PPR paip bahagian pasaran, yang akan melicinkan kesan hartanah peraturan dan kawalan, dan percaya bahawa faktor-faktor yang dijangkakan berlebihan boleh meningkatkan bagi insentif Eksekutif ekuiti yang mempunyai telah dilaksanakan dalam dua fasa, dan terus amat mengesyorkan.


Amaran risiko: hartanah jatuh mendadak dan harga bahan mentah meningkat dengan mendadak.