Spesifikasi pemasangan pipa paip

- Jun 27, 2018-

Pada mulanya, orang menggunakan dapur pemanasan untuk pemanasan, dan kemudiannya pembangunan ekonomi dan pembangunan teknologi. Orang mula menggunakan pemanasan dan pemanasan, memasang paip pemanasan di rumah, dan membakar arang batu dan paip pemanasan secara buatan untuk mengedarkan air. Ini memastikan peredaran air panas untuk mendapatkan haba. Kemudian, dengan peningkatan estetika rakyat, terdapat kehangatan di tanah, dan paip pemanas lantai muncul pada masa ini. Pipa pemanasan lantai terutamanya digunakan untuk menguburkan di dalam tanah, atau di bahagian bawah rumah, yang tidak menjejaskan penampilan, tetapi juga menjamin pemanasan. Pipa pemanasan lantai asal mungkin paip keluli tahan karat, dan ia mudah dikorek. Walau bagaimanapun, dengan peningkatan proses pengeluaran, kini terdapat sejarah paip ppr pemanasan, dan sumber sejarah paip pemanas lantai telah mengurangkan masalah yang tidak perlu.

 

1, dalam masa penyejukan yang ditentukan, sambungan sendi yang dikimpal juga boleh diperbetulkan, boleh menjadi sedikit putaran, tetapi selepas masa penyejukan, pembetulan terpaksa dilarang. Nota: Paip dan kelengkapan yang bersambung tidak boleh dimiringkan. Tahap asas harus menegak dan mendatar. Elakkan sudut yang salah apabila memasang pengadun dan ia tidak boleh dipasang secara normal.

2. Semasa masa penyejukan yang tertentu, adalah dilarang untuk membenarkan bersama yang baru diproses untuk menahan daya luaran.

3. Apabila menggunakan kelengkapan pas untuk paip ppr bersumber PPr dengan benang logam, pita mentah putih hendaklah ditutup dengan ketat untuk mengelakkan kebocoran air dari benang.

4. Apabila mengetatkan kelengkapan paip PP-R yang lebih ketat dengan benang logam, mungkin terdapat keretakan pada kelengkapan paip yang menyebabkan kebocoran air. Perhatikan kekuatan sederhana.

5, menggunakan kad tiub profesional tetap, jangan gunakan paku cangkuk untuk mengelakkan kerosakan pada paip air, mengurangkan kehidupan paip air. Jarak antara pengapit paip air sejuk ialah 50 ± 5cm, dan jarak pengapit paip air panas ialah 35 ± 5cm. Jika pengapit paip tidak disediakan, paip air akan menggoncang dan menyebabkan bunyi.

6. Arah paip air hendaklah mendatar dan menegak. Di bawah premis bahawa alur adalah mendatar dan menegak, elakkan menarik atau memutar paip air, menyebabkan saluran air dan dinding tidak selari, menjejaskan penampilan dan pemasangan keran pencampuran.

7, apabila transformasi laluan air, kepada pemasangan pemanas air elektrik, paip kecil dan lain-lain terpelihara sejuk, paip air panas.