Kaedah PPR pipa paip dan langkah berjaga-jaga

- Jun 25, 2018-

Kaedah PPR pipa paip dan langkah berjaga-jaga

Tekanan paip air dalam projek pengubahsuaian adalah projek tersembunyi, permukaan paip air selepas pemasangan projek, dan sebelum ini mesti dilakukan oleh tekanan air, maka kaedah tertentu tekanan air adalah apa? Walau bagaimanapun, kaedah ujian tekanan air sangat profesional, kita tidak boleh membabi buta memulakan projek penindasan tekanan air, maka forum tukang paip akan datang untuk memberikan netizens satu ceramah mudah mengenai langkah-langkah ujian tekanan air tuan profesional, lihat.

1. Penyediaan alat ujian tekanan air:

Adalah alat uji biasa yang biasa digunakan, ukuran 30 cm persegi, tetapi masih sangat efektif. Alat ini termasuk bicu, tolok tekanan, tangki air, dan sambungan hos. Alat tekanan yang digunakan direka untuk menguji tekanan dalam paip air.

2. Kaedah ujian tekanan tekanan air:

Paip air panas dan sejuk disambungkan bersama oleh hos. Paip air panas dan sejuk membentuk bulatan, dan mereka membentuk paip. Penguji tekanan boleh dihubungkan ke mana-mana outlet dan penunjuk tekanan pada masa ini adalah tekanan sifar.

Tekanan paip air mesti diuji hanya apabila semua saluran paip air sepenuhnya dikimpal. Sebelum ujian tekanan, semua palam hendaklah dipasang dan injap paip masuk air ditutup.

Semasa pengukuran tekanan, goncangkan rod tekanan bicu sehingga pointer dari tolok tekanan menunjuk pada kira-kira 0.9-1.0, yang bermaksud bahawa tekanan semasa adalah 3 kali dari tekanan biasa.

Pastikan tekanan ini untuk jangka masa tertentu. Perbezaannya adalah bahawa masa pengukuran tekanan paip tidak sama, PPR, PPR plastik aluminium, paip kimpalan plastik PPR 30 minit (hanya boleh lebih daripada tidak kurang). Pipa plastik aluminium adalah jenis sendi tembaga, dan waktunya adalah 4 jam (setengah hari kerja). Pipa Galvanized adalah 4 jam dan setengah hari bekerja.

3. Keputusan ujian tekanan paip untuk menentukan:

Semasa ujian tekanan, satu demi satu untuk memeriksa sendi-sendi, sendi sutera dalam, palam tidak boleh mempunyai resapan air, dan sesetengah orang mengatakan bahawa air resapan palam itu baik-baik saja, ia adalah penipuan, rembesan plag secara langsung mempengaruhi tekanan penguji tangan, tangan sentiasa Drop boleh ada yang tahu jika tempat diperiksa dengan teliti.

Penguji tekanan tidak mempunyai penurunan sedikit pada waktu yang dinyatakan atau pengurangan kurang dari 0.1, yang bermaksud bahawa paip air itu baik, dan juga menunjukkan bahawa penguji tekanan bekerja secara normal.

Selepas memasang paip air, paip air mesti ditekan untuk mengukur tekanan. Tekanan ujian logam dan paip kompositnya adalah 0.6MPa. Setelah tekanan stabil selama 10 minit, penurunan tekanan dalam paip harus tidak melebihi 0.02MPa tanpa kebocoran; Tekanan ujian paip plastik ialah 0.8MPa. , Dikawal selama 20 minit, penurunan tekanan dalam tiub tidak boleh melebihi 0.05MPa, tiada kebocoran.

SHANDONG KANGYU PIPE INDUSTRY CO., LTD

Hubungi: Eillen

E-mel: kangyupipes@kangyugy.com

Tel: +008615168998025