Spesifikasi paip Pb: berapa banyak kelebihan yang anda ada dalam membuat paip pb?

- Jun 13, 2018-

Dari segi harga, paip pb mempunyai manfaat ekonomi yang ketara: kos rendah, pelaburan yang rendah, berbanding dengan saluran paip logam, ia boleh mengurangkan pelaburan projek dengan kira-kira 1/3. Jadi paip pb menjadi bahan pilihan untuk kejuruteraan. Jadi di manakah tiub pb yang biasa digunakan?

[Apakah ciri-ciri tiub pb?]

1. Berat ringan, kelembutan yang baik, berat paip PB adalah 1/20 daripada paip keluli tergalvani, mudah untuk mengendalikan, bahan lembut, dan jejari lenturan minimum ialah 6D (D: diameter luar paip).

2. Ketahanan yang baik, tidak toksik dan tidak berbahaya: kerana polimer ketumpatannya yang tinggi, struktur molekul yang stabil, hayat perkhidmatannya boleh mencapai 50-100 tahun, dan bukan toksik dan tidak berbahaya, tiada reaksi kimia berlaku.

3. Rintangan dan rintangan kakisan Uv: Paip PB tahan terhadap pencerobohan uv dan mikroba, dan boleh menyimpan air yang disimpan untuk masa yang lama tanpa kemerosotan.

4. Rintangan haba yang baik, rintangan fros dalam kes - 20 ℃, mempunyai rintangan suhu rendah yang baik, paip rintangan hentaman tidak retak fros, selepas pencairan, tiub boleh melantun, tahan suhu tinggi di bawah 100 ℃.

5. Dinding paip lancar dan tidak penskalaan: berbanding dengan paip galvanis, aliran air boleh ditingkatkan sebanyak 30%.

6. Skalabiliti haba yang baik, mod sambungan canggih: skalabilitas termal paip PB adalah kira-kira 1/60 daripada paip logam, dan pekali pengembangannya sama dengan konkrit. Mod sambungan adalah sambungan cair panas yang terintegrasi, jadi pergerakan paip dan kebocoran pada sendi boleh dielakkan kerana perubahan suhu dan fenomena tukul air ketika dikebumikan.

[bidang apa yang dikenakan pb?]

1. Air suapan (paip kebersihan) dan paip air panas: dalam aspek paip air paip dan paip air panas, paip PB diiktiraf sebagai bahan tidak tahan toksik, tawar dan bahan paip tahan lama yang terbaik.

2. Pemanas paip: kerana penebat yang baik, pembinaan dan ketahanan kekal, ia adalah yang paling sesuai untuk membina sambungan dan sistem pemanasan lantai paip.

3. Paip industri untuk penghawa dingin: ia adalah bahan paip terbaik untuk kejuruteraan kimia, kejuruteraan pemprosesan makanan, hospital komprehensif, air industri, dan lain-lain, kerana rintangan kakisan yang kuat (asid, alkali, rintangan garam), tidak toksik dan hambar. Oleh kerana kekuatan mampatan yang tinggi, ia amat sesuai untuk sistem paip penghawa dingin.

4. Paip pertanian dan hortikultur: disebabkan ketahanan kakisan, kelembutan dan rintangan uv yang kukuh, ia digunakan untuk pengairan, penyembur air di padang golf, pemanasan bawah tanah di ladang dan paip pembuangan.

5. Paip penyingkiran salji: ia mempunyai kehidupan yang panjang dan rintangan hentaman yang kuat, terutamanya sesuai untuk jalan raya, tempat letak kereta dan taman permainan. Buat paip impak yang baik.

6. Paip spring panas: ia mempunyai rintangan haba yang sangat baik dan rintangan tekanan, dan tidak akan menjana karat dan skala. Sebagai paip air panas, ia mempunyai kesan yang tidak dapat ditandingi.