Kaedah pengenalan tiub PPR.

- Jul 21, 2018-

Dengan kemunculan musim hiasan, ramai orang sibuk menghias sarang cinta mereka. Cara memilih saluran paip yang betul pada harga yang betul sangat penting bagi pengguna. Kebanyakan orang memilih paip air adalah dunia luar, memahami kelebihan dan kekurangan pelbagai paip, pilih paip PPR, tetapi tidak tahu bagaimana untuk memilih formula berikut, mengajar anda untuk mengenal pasti sama ada paip PPR adalah baik atau buruk.


Sentuh


Sama ada tekstur halus dan sama ada zarah itu seragam. Tiub PPR kini lebih putih, kelabu dan hijau di pasaran. Di bawah keadaan biasa, plastik kitar semula tidak boleh putih, jadi pengguna cenderung untuk berfikir bahawa putih adalah yang terbaik, sebenarnya, pandangan ini agak satu segi. Apabila kemas kini teknologi meningkat, warna tidak menjadi standard yang baik untuk mengenal pasti paip PPR. Sama ada tiub itu baik atau buruk, ia tidak menyelesaikan masalah, sentuh, zarah kasar mungkin bercampur dengan kekotoran lain.


Bau


Tiada bau. Bahan utama paip PPR adalah polipropilena. Pipa yang baik tidak mempunyai bau, dan orang miskin memiliki bau aneh. Ia sangat mungkin dicampur dengan polietilena dan bukannya polipropilena.


mencubit


Tiub PPR mempunyai kekerasan yang banyak dan boleh dipaku ke dalam tiub mengikut kehendak, pastinya bukan tiub PPR.Tiub PPR yang baik, "elastik" adalah baik, terlalu mudah untuk menghancurkan tiub PPR yang miskin. Tetapi kekerasan tidak sama dengan fleksibiliti. Bagaimana untuk menghancurkan tiub PPR yang patah, pengguna perlu ragu-ragu. Kerana sesetengah pengeluar haram meningkatkan kekerasan paip dengan menambahkan terlalu banyak kekotoran seperti kalsium karbonat, paip terdedah kepada patah rapuh untuk jangka masa yang panjang.


Terbakar


Letih dan terbakar, sangat intuitif dan sangat berguna. Bahan mentah bercampur dengan plastik kitar semula dan kekotoran lain. Tiub PPR akan mempunyai asap hitam dan bau pedas. Bahan yang baik tidak akan terbakar selepas terbakar, tiada bau, dan cairan lebur akan tetap bersih setelah terbakar.


Secara amnya, dalam transformasi tenaga hidro, paip air mentah akan diganti, dan semua paip air panas yang dipilih oleh perusahaan rumah dan perusahaan dalam saluran paip PPR yang dicadangkan akan menjadi paip air panas bahkan melalui air sejuk. Hujah mereka adalah kerana parameter teknikal paip air panas lebih tinggi daripada paip air sejuk, perbezaan harga tidak besar, jadi transformasi laluan air dilakukan dengan paip air panas. Fakta lain ialah walaupun anda mahu membeli saluran paip air sejuk, sukar untuk dibeli, kerana saluran paip air sejuk hanya membekalkan pasaran alat, dan tidak memberikan pasaran pembaikan rumah.


Diameter paip


Diameter tiub PPR boleh dari 16mm hingga 160mm, dan penggunaan utama dalam hiasan rumah adalah 20mm, 25mm (biasanya dikenali sebagai 4 tiub, 6 tiub), yang mana 4 tiub digunakan lebih.


ketebalan dinding


Terdapat dua jenis 2.8mm dan 3.4mm. Peniaga akan mengatakan bahawa kapasiti tekanan kedua lebih besar daripada yang pertama. Sesetengah orang tidak fikir begitu. Oleh kerana pengeluar menghasilkan ketebalan dinding sebanyak 2.8, ia mestilah disahkan secara eksperimen. Tekanan air yang dapat bertahan mesti memenuhi piawaian kebangsaan. Sebab mengapa anda boleh melakukannya ialah menghasilkan 3.4; pada masa yang sama, tebal dinding paip, lebih kecil diameter dalaman paip, semakin kecil aliran air.


Paip PPR dibahagikan kepada paip air sejuk dan paip air panas. Perbezaannya adalah bahawa paip air sejuk mempunyai garis penanda biru dan paip air panas adalah wayar merah.