Cara Beritahu Pipa PP-R yang Baik atau Buruk

- Oct 25, 2018-

Cara Beritahu Pipa PP-R yang Baik atau Buruk

Paip PPR juga dikenali sebagai tiub polipropilena, jelaskan bahawa kita adalah kehidupan rumah orang untuk pembaharuan air, bahan penting sistem pemanasan. Untuk saluran air, memanaskan projek-projek rahsia ini tidak tersembunyi, pilih pipa PPR berkualiti tinggi sangat penting, maka bagaimana membedakan kualiti pipa PPR?


1) Sentuhan pertama permukaan paip dengan tangan, untuk mengalami tekstur yang halus, zarah adalah seragam. Di pasaran hari ini, paip PPR terutamanya putih, kelabu, hijau dalam beberapa warna, di bawah keadaan biasa, plastik kitar semula tidak boleh membuat putih, begitu ramai orang cenderung percaya bahawa putih adalah yang terbaik, sebenarnya pandangan ini adalah satu sisi . Memandangkan teknologi bertambah baik, warna itu bukan untuk mengenal pasti piawaian kualiti paip PPR .


2) Hidung dekat paip berhampiran bau sama ada bau. Bahan paip PPR adalah polipropilena, paip yang baik tidak berbau, dan sedikit bau, mungkin dalam polietilena pengisi polipropilena, jadi bau paip adalah yang terbaik bukan untuk pemilihan.


3) Paip Kualiti PPR mempunyai kekerasan tertentu, sentuh dengan jari anda, merasa agak keras, tidak mudah cacat. Fleksibiliti yang kelihatan baik, tiub mudah cacat, atau masalah kualiti, atau bukan paip PPR.


4) Paip PPR berkualiti, mempunyai keanjalan tertentu, sukar dan tidak rapuh, keamatan sederhana boleh menghancurkan paip tentu saja, bukan paip PPR yang baik. Kekerasan tidak sama dengan keanjalan yang baik, kita harus berhati-hati dengan mempertimbangkan bagaimana penurunan PPR paip tidak. Kerana sesetengah pengeluar yang tidak bertanggungjawab menambah terlalu banyak kalsium karbonat dan kekotoran lain untuk meningkatkan kekerasan paip, ketebalan paip ini, yang lama terdedah kepada patah rapuh.


5) Menggunakan kaedah paip api PPR paip, sangat intuitif dan sangat berguna. Pembakaran paip PPR yang baik, cecair tidak cair tanpa asap mencairkan kualiti paip yang bersih dan telus, miskin kerana campuran dalaman plastik kitar semula atau kekotoran lain, dan asap hitam dalam proses pembakaran, dan juga mempunyai bau yang pedas.


SHANDONG KANGYU PIPE INDUSTRY CO., LTD

Hubungi: Eillen

E-mel: kangyupipes@kangyugy.com

Tel: +008615168998025