Bagaimana membezakan kualiti tiub PPR

- Oct 26, 2017-

Sentuhan

Pertama, menyentuh permukaan paip dan melihat jika tekstur yang halus atau tidak, dan sama ada zarah, ada juga. Sekarang pasaran PPR terutamanya putih, kelabu, hijau beberapa warna, di bawah keadaan biasa, tiub plastik yang dikitar semula boleh tidak menjadi putih, jadi ramai orang cenderung untuk berfikir bahawa putih yang terbaik, malah, paparan ini adalah berat sebelah. Dengan peningkatan teknologi, warna tidak adalah standard untuk membezakan kualiti PPR tiub.

Bau

Menghidu hidung anda berhampiran tiub dan bau jika anda menghidunya. Kerana paip PPR adalah bahan utama polipropilena paip yang baik, tanpa apa-apa bau, tetapi ada sesetengah bau busuk, ianya mungkin perlu dalam polipropilena dengan paip polietilena mempunyai bau sebab, jadi amatlah digalakkan untuk tidak memilih.

Nanti

Berkualiti tinggi PPR paip mempunyai kekerasan tertentu, keperitan ini dengan jari, pemegang adalah agak keras, tidak mudah untuk kecemaran. Seolah-olah tiub kecemaran yang fleksibel, mudah, atau masalah kualiti, atau tidak PPR tiub.

Melanda

PPR paip dengan kualiti yang baik mempunyai daya tahan yang tertentu, ketabahan dan kekuatan supaya tidak rapuh, sederhana boleh dihancurkan paip bukanlah satu tiub PPR yang baik. Tetapi kekerasan adalah tidak sama dengan baik keanjalan, bagaimana tidak dihancurkan tiub PPR, tetapi pertimbangan berhati-hati juga. Oleh kerana sesetengah haram pengeluar dengan menambah terlalu banyak kalsium karbonat dan bahan kotoran lain untuk meningkatkan kekerasan paip, paip merupakan jenis ini adalah buruk, panjang masa terdedah kepada rapuh patah.

Rakaman

Seperti kata-kata pergi, menggunakan kaedah ujian kebakaran emas yang sebenar tidak takut api, PPR tiub, sangat intuitif dan sangat berguna. PPR paip baik selepas pembakaran tanpa asap tawar, cecair yang cair adalah bersih dan telus, miskin dalaman mencampurkan paip kerana kitar semula plastik atau bahan kotoran lain boleh merokok di dalam proses pembakaran, dan juga mempunyai bau yang pedas.